Σκάνδαλο στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γερμανίας: Καταδικάστηκε για φορολογική απάτη
NewsroomΗ γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) τιμωρήθηκε με πρόστιμο 130.000 ευρώ από γερμανικό δικαστήριο σε υπόθεση φορολογικής απάτης που σχετίζεται με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία.
Οι πρώην αξιωματούχοι της ομοσπονδίας «εξαπατούσαν σκόπιμα τις φορολογικές αρχές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό», δήλωσε δικαστής στο περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης, ανακοινώνοντας την απόφαση.
Η εισαγγελία είχε ζητήσει διπλάσιο πρόστιμο, ύψους 270.000 ευρώ.
«Η DFB δεν μπορεί να τη γλιτώσει με τίποτα»
Στο επίκεντρο αυτής της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2024, βρίσκεται η καταβολή περίπου 6,7 εκατομμυρίων ευρώ σε μια επιτροπή υπεύθυνη για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για την κάλυψη των εξόδων εκδηλώσεων που δεν έγιναν ποτέ και των οποίων το κόστος δεν εκπίπτει από τον φόρο. Συνολικά, φέρεται να διεκδικήθηκαν περισσότερα από 13,7 εκατομμύρια ευρώ σε μη καταβληθέντες φόρους για το 2006.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν από τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 και θρύλο του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2024, για να δωροδοκήσει μέλη της οικονομικής επιτροπής της FIFA.
«Η DFB δεν μπορεί να τη γλιτώσει με τίποτα, ακόμα κι αν το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο άθλημα των Γερμανών», επέμεινε η δικαστής Εύα-Μαρί Ντίσλερ, ο οποίος είπε ότι η εικόνα της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας «αμαυρώθηκε».
Τα στελέχη της DFB «πραγματοποίησαν αδήλωτες πληρωμές και υποστήριξαν το διεφθαρμένο σύστημα της FIFA», πρόσθεσε.
- Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥ
- Ενεργοποιήθηκε ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο - Τα 62 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του «επιτηρούμενου» ΟΣΕ
- Η επικοινωνιακή συνάντηση Μητσοτάκη με «πρόθυμους», οι νέες «πόρτες» Γρατσία για λογαριασμό Καρυστιανού και ο Άδωνις ως «λαγός» του Plan B
- Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα