Αθλητισμός|07.05.2019 12:55

Πλανητάρχης του μπιλιάρδου ο Τράμπ, έσπασε όλα τα ρεκόρ! (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος


Σε ηλικία μόλις 16 ετών ο Τζαντ Τραμπ από το Μπρίστολ είχε γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπιλιάρδου και οι μετρ τον χαρακτηρίσει «παιδί φαινόμενο». Το 2011 έφτασε να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος σνούκερ αλλά μετά από μία ιστορική μονομαχία ηττήθηκε από τον 35χρονο τότε Τζον Χίγκινς που κατακτούσε τον 8ο τίτλο του.

Αρνητικές συγκυρίες και μία σειρά από γεγονότα έφεραν πίσω τον Τραμπ αλλά τώρα επέστρεψε πιο δυνατός και πιο ώριμος από ποτέ σπάζοντας ρεκόρ.

Πήρε μάλιστα και μία μεγάλη ρεβάνς που περίμενε 8 ολόκληρα χρόνια. Κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σνούκερ βάζοντας στο κασέ του περισσότερο από 1 εκατομύριο Ευρώ. Μάλιστα στον τελικό συνέτριψε τον Τζον Χιγκινς!

T

«Επρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου»

«Κανείς δεν γνωρίζει πόσο σκληρά έχω δουλέψει για να γίνει όλο αυτό. Ημουν απόλυτα συγκεντρωμένος. Ηξερα πως για να κερδίσω τον Χιγκινς θα έπρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου».

Ο 29χρονος πλέον Τραμπ πήρε τη ρεβάνς από τον 43χρονο πλέον Σκωτσέζο στον τελικό των ρεκόρ όπου ο Τραμπ μάλλον είχε βασικό αντίπαλο τον εαυτό του καθώς επικράτησε 18-9 και πήρε το πολυπόθητο τρόπαιο. Ότταν απελευθερώθηκε από την πίεση του σκορ έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ στους λάτρεις του μπιλιάρδου.

Ρεκόρ επάθλων

Ο Τραμπ με τη νίκη του στον τελικό εισέπραξε 585.000 Ευρώ και τα συνολικά έπαθλα από όλο το πρωτάθλημα ανέρχονται 1,2 εκ. Ευρώ που είναι και το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία.

Επίσης σημείωσε επτά centuries και μαζί με τον Χίγκνς έκαναν 11 centuries στον τελικό που ολοκληρώθηκε μόλις στο δεύτερο frame του τέταρτου session. Συνολικά στο πρωτάθλημα σημειώθηκαν 100 centuries που επίσης αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

O Τζον Χίγκινς

«Δεν πλήρωσα εισιτήριο»

Ο Τραμπ με απόλυτη κυριαρχία, στοχευμένη τακτική και λίγα λάθη σταμάτησε μόνο όταν είχε συντρίψει τον τεράστιο αντίπαλο του ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχτεί: «Ήμουν τυχερός που έφτασα στα εννέα frames. Ήμουν ο μόνος τυχερός εδώ μέσα που δεν χρειάστηκε να πληρώσει εισιτήριο. Ο Τραμπ ήταν απίστευτος. Δεν παιζόταν. Ήταν μία ασταμάτητη μηχανή», είπε ο 43χρονος Χιγκινς ο οποίος έχασε σε τρίτο συνεχόμενο τελικό αλλά έχει κατακτήσει 8 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα ηγ τελευταία ήταν το 2011 κόντρα στον Τραμπ.

Ο «πλανητάρχης» του μπιλιάρδου

«Ο Τραμπ μετέφερε το σνούκερ σε άλλο επίπεδο» σχολίασε κατά την διάρκεια του τελικού ο "θρύλος" του σνούκερ Στίβεν Χέντρι.

Δείτε ένα βίντεο για το μεγάλο αστέρα του «πλανητάρχη» του μπιλιάρδου...

 

ΣπορΤζον ΧίγκινςΤζαντ Τραμππαγκόσμιο πρωτάθλημα μπιλιάρδουσνούκερ