Αθλητισμός|07.05.2019 18:33

Euroleague: Η Αθήνα περιμένει τα νέα από τη Βιτόρια

Θοδωρής Φελάνης

Στο Gala του Final 4 της Βιτόρια (17-19 Μαΐου) που παραδοσιακά διοργανώνει η Euroleague ο Τζόρντι Μπερτομέου, ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης θα ανακοινώσει την πόλη που πρόκειται να φιλοξενήσει το F4 του 2020.

«Μία από τις υποψήφιες πόλεις είναι  η Αθήνα, που έχει να αναλάβει Φάιναλ φορ από το 2007. Ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει το ΟΑΚΑ. Εάν αυτό δεν γίνει το 2020 θα γίνει σίγουρα το 2021», είχε προ μηνών σχολιάσει ο Μπερτομέου για την προοπτική επιστροφής της διοργάνωσης στην ελληνική πρωτεύουσα 13 χρόνια μετά.

Η Ευρωλίγκα έχει και την εναλλακτική της… γαλλικής επιλογής. Το Παρίσι βρίσκεται επίσης ψηλά στις προτιμήσεις της Euroleague καθώς πρόκειται για μια αγορά που ανέκαθεν ενδιέφερε την διοργάνωση όπως προέκυψε και από την απόφαση να συμπεριλάβει την Βιλερμπάν (από την επόμενη χρονιά) στο γκρουπ των ομάδων του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το κόστος του Final 4 που έγινε το 2007 στην Αθήνα είχε ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα υπολογίζεται ότι μπορεί και να αγγίξει τα 5 εκατομμύρια, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να καλύψουν μεγάλοι χορηγοί. Ωστόσο εγγυήσεις για την κάλυψη του κόστους προσφέρουν Δήμος και Πολιτεία.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εκτός από την εμπλοκή του στο θέμα της διοργάνωσης του Final 4 , έχει ασχοληθεί και με το Ευρωμπάσκετ. Θυμίζουμε πως η Ελλάδα έχει προτείνει να διοργανωθούν στην Αθήνα αγώνες ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ το 2021.

μπάσκετEuroleague