Αθλητισμός|08.05.2019 16:22

Η νοσοκόμα δικαιώθηκε και μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες μετά την κατακραυγή για την αμφίεσή της

Κώστας Ασημακόπουλος

Δέκα ημέρα μετά το μαραθώνιο του Λονδίνου και η νοσοκόμα Τζέσικα Άντερσον δικαιώθηκε στην διαφωνία της με την επιτροπή απονομής βραβείων Γκίνες και έτσι απολαμβάνει την ιστορική επίδοση της.

Η Τζέσικα Αντσερσον τερμάτισε τον μαραθώνιο του Λονδίνου σε 3 ώρες, 8 λεπτά και 22 δεύτερα φορώντας στολή νοσηλεύτριας με παντελόνι προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η «ταχύτερη νοσοκόμα». Αρχικά η αμφίεση της δεν εγκρίθηκε από τους κριτές του Γκίνες καθώς η αμφίεση δεν ήταν σύμφωνα με το πρωτόκολλο που προβλέπεται και σύμφωνα με τον οποίο η Τζέσικα έπρεπε να φοράει άσπρη ή μπλε ποδιά και καπελάκι.

T

Η Αντερσον διαμαρτυρήθηκε και μέσω του διαδικύου συγκέντρωσε χιλιάδες υποστηρικτές αναγκάζοντας τους κριτές του Γκίνες να επανεξετάσουν την υπόθεση και να δικαιώσουν την ένταση που υπέβαλε η Τζέσικα Αντερσον η οποία υποστήριξε πως οι άστρες ή μπλε ποδιές έχουν καταργηθεί στα σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Αγγλίας και πως η στολή που φορούσε ήταν η στολή της εργασίας της.

T

Η Σαμάνθα Φέι που είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας που διευθύνει τα ρεκόρ Γκίνες παραδέχτηκε: «Έχει καταστεί σαφές ότι οι οδηγίες μας για τον ταχύτερο μαραθωνοδρόμο που φορούσε τη στολή μιας νοσοκόμας ήταν ξεπερασμένες, εσφαλμένες και αντικατοπτρίζουν ένα στερεότυπο που πλέον δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να διαιωνίσουμε. Θα υιοθετήσουμε νέες γραμμές που να αντικατοπτρίζουν τα ρούχα που φορούν οι νοσηλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο».

T

Η Τζέσικα Αντερσον αισθάνεται πλέον δικαιωμένη αλλά πιο πολύ αισθάνεται ικανοποίηση και χαρά από τους χιλιάδες ανώνυμους υποστηρικτές της: «Ηταν φοβερό το συναίσθημα να γνωρίζεις πως χιλιάδες εκεί έξω είναι στο πλευρό σου. Τους ευχαριστώ όλους. Αισθάνομαι δικαιωμένη και έχω δύναμη να συνεχίσω για το επόμενο ρεκόρ».

Σπορμαραθώνιος ΛονδίνουΡεκόρ ΓκίνεςΤζέσικα Άντερσον