Αθλητισμός|08.05.2019 15:52

Ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ σφυρίζει στον τελικό του Κυπέλλου

Newsroom

Ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ για να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ολη η ομάδα των διαιτητών θα είναι από τη Γερμανία, όπως και ο διαιτητής VAR Σάσα Στέγκεμαν.

Αναλυτικά, βοηθοί του, θα είναι οι Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμούλερ, ενώ 4ος διαιτητής ο Γερμανός Σβεν Γιαμπλόνσκι και όχι Ελληνας όπως τις προηγούμενες φορές. Υπεύθυνος του VAR θα είναι ο Σάσα Στέγκεμαν με βοηθό του τον Μαρκ Μπορς. Παρατηρητής της ΚΕΔ θα είναι ο Λέιφ Λίντμπεργκ.

Ο 37χρονος ρέφερι έχει βάση το Βερολίνο και είναι κτηματομεσίτης. Ξεκίνησε τη διαιτησία το 2004 και την περίοδο 2009-10 προβιβάστηκε στην Μπουντεσλίγκα. Στις 30 Απριλίου του 2018 επιλέχθηκε από τη FIFA ως διαιτητής VAR για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η νέα τεχνολογία.

Διαιτητής VAR στο Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα

Μάλιστα ήταν ο διαιτητής VAR στον μεγάλο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μπαρτσελόνα, με βοηθό τον Σάσα Στέγκεμαν!

Φέτος σφύριξε συνολικά σε 32 αγώνες και έδειξε 140 κίτρινες κάρτες, 5 κόκκινες και απέβαλλε δύο παίκτες με δεύτερη κίτρινη. Παράλληλα υπέδειξε και 12 πέναλτι. Είχε 15 παρουσίες στη Μπουντεσλίγκα και 4 ματς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: Τότεναμ-Μπαρτσελόνα 2-4, Παρί Σεν Ζερμέν-Νάπολι 2-2, Ιντερ-Αϊντχόφεν 1-1 και Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους 2-0. Πρόσφατα διηύθυνε τον προημτελικό του Γιουρόπα Λιγκ Σλάβιας Πράγας-Τσέλσι 0-1.

Την περίοδο 2014-15, ο Τσβάιερ είχε διευθύνει το ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τον προηγούμενο χρόνο είχε οριστεί στο Μακάμπι Χάϊφα-ΠΑΟΚ 0-0 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΕΚΠΑΟΚΚύπελλο ΕλλάδαςVARδιαιτησία