Αθλητισμός|08.05.2019 17:53

Basket League - Ζομπανάκης στο Ethnos.gr: «Είναι αλλοίωση…»

Θοδωρής Φελάνης

Τις τελευταίες εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Basket League σχολίασε μιλώντας στο ethnos.gr, ο ιδιοκτήτης του Ρεθύμνου Κώστας Ζομπανάκης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο ματς με την Κύμη είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα με όλα αυτά που συνέβησαν. Κάθε χρόνο είχαμε πολλά δυσάρεστα περιστατικά. Πιστεύω ότι μελλοντικά έτσι κι αλλιώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αποχωρούσαν από το πρωτάθλημα.

Αργά ή γρήγορα η Euroleague θα πλαισιώνεται από 24 ομάδες, θα μεγαλώσει η αγωνιστική δραστηριότητα και η δική μου ενημέρωση αναφέρει πως αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες θα αποχωρήσουν από τα  εγχώρια πρωταθλήματα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός υιοθετούν κατά καιρούς ολιγαρχικές συμπεριφορές και κατά την γνώμη μου έχουν δείξει πως δεν ενδιαφέρονται για την Α1.

Ακούω εδώ και χρόνια πως περιμένουμε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών. Μα δεν την θέλουν. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Γιατί δεν αποφασίζουμε οι υπόλοιποι μόνοι μας για το μέλλον μας; Είτε έτσι, είτε αλλιώς μιλάμε για αλλοίωση πρωταθλήματος. Θα αποφασίσουν οι δικηγόροι για την τύχη του πρωταθλήματος».

Για το μέλλον λέει: «Γνώμη μου είναι πως έπρεπε να έχουν γίνει αλλαγές. Έστω μικρές. Εμένα εδώ και χρόνια με σοκάρουν πράγματα. Με σοκάρει το να μην τιμωρείται η οικονομική ασυνέπεια.  Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να εμφανίζεται σούπερ ισχυρή στον α΄  γύρο και εντελώς αδύναμη στον β΄ γύρο. Να αποχωρούν παίκτες στις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτό δεν είναι επίσης σοβαρή αλλοίωση;  Δεν πρέπει να υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις;» .

Basket LeagueΡέθυμνο