Αθλητισμός|08.05.2019 19:54

Basket League: Πρωτιά για ΑΕΚ, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην Α' φάση των πλέι οφ

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Η ΑΕΚ με την άνετη νίκη στην στην Ρόδο επί του υποβιβασμένου Κολοσσού, με σκορ 106-69, θα βρεθεί στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, μετά την αφαίρεση 6 βαθμών από τον Παναθηναϊκό για την άρνησή του να κατέβει στον αγώνα με την Κύμη. Είναι η πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια που η «Ενωση» τερματίζει πρώτη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Το Περιστέρι που νίκησε τον ΠΑΟΚ με 83-65, βρέθηκε δεύτερο(!). Ισοβάθμισε με τον Παναθηναϊκό, αλλά λόγω της καλύτερης διαφοράς κατέλαβε την 2η θέση. Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί τρίτος και με αντίπαλο τον έκτο Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο αιώνιοι θα αναμετρηθούν στην πρώτη φάση των πλέι οφ! Τι σημαίνει αυτό; Πως με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν θα γίνει αγώνας, καθώς, ο μεν Παναθηναϊκός ζητά μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες για να μην αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός δηλώνει πως θα αγωνιστεί μόνο με ξένους διαιτητές.

Ανω κάτω η ουρά

Στην ουρά, εκεί κι αν ήρθαν τα πάνω - κάτω. Η Κύμη με το... διπλό στο ΟΑΚΑ σώθηκε ενώ ήταν με το ενάμισι πόδι στην Α2, και το Ρέθυμνο αλώνοντας το Αλεξάνδρειο με 87-81 , σώθηκε επίσης ρίχνοντας το Λαύριο, παρότι αυτό νίκησε στην έδρα του τον Ηφαιστο με 96-76! Οσο για το πολυσυζητημένο ματς Ολυμπιακού - Προμηθέα, έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα και σε ρυθμούς προπόνησης για τον Ολυμπιακό που έφτασε σε άνετη νίκη με 86-59.

Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των playoffs είναι: 

ΑΕΚ - Χολαργός

Περιστέρι - Ηφαιστος

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Προμηθέας - ΠΑΟΚ

Basket Leagueμπάσκετ