Αθλητισμός|09.05.2019 09:18

Champions League: «Ο Κέιν μου είπε ότι θα παίξει στον τελικό» (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Οταν στις 9 Απριλίου ο Χάρι Κέιν τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν την Τότεναμ.

«Πως θα τα καταφέρουν τα «Σπιρούνια» χωρίς τον πρώτο σκόρερ, αρχηγό και ηγέτη τους;» αναρωτιόντουσαν εύλογα. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, όμως, έδωσε εμφατικές απαντήσεις.

Απέκλεισε αρχικά την επίδοξη πρωταθλήτρια Αγγλίας (και φέτος) και, στη συνέχεια, τον εκπληκτικό Αγιαξ, φτάνοντας σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Κέιν δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του, αλλά μετά το φινάλε του θρίλερ στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έτρεξε προς τους συμπαίκτες του, σαν να ήταν απολύτως υγιής. Είναι όμως;

 

«Βασικά μου είπε ότι θα είναι έτοιμος για τον τελικό του Champions League» αποκάλυψε ο Τζερμέιν Τζένας, άλλοτε συμπαίκτης του και νυν σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου «BT Sport», για μια συνομιλία όμως που είχαν πριν από το παιχνίδι.

«Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε πως, ανεξαρτήτως σε ποιον τελικό θα έπαιρνε μέρος η Τότεναμ, ο Χάρι θα έδινε το παρών» πρόσθεσε ο Τζένας για τον 25χρονο επιθετικό, ο οποίος έκανε δηλώσεις μετά το παιχνίδι και την θριαμβευτική πρόκριση της Τότεναμ, αλλά εμφανίστηκε λίγο πιο επιφυλακτικός.

«Η αποκατάσταση πάει καλά. Ξεπεράσαμε Μάντσεστερ Σίτι και Αγιαξ, άρα πρέπει να αρχίσω να προπονούμαι ακόμα πιο σκληρό, για να αποδείξω στον προπονητή την αξία μου» εξήγησε ο Κέιν, ο οποίος άρχισε να τρέχει αυτή την εβδομάδα, εξ’ ου και η κούρσα του «α λα Μπολτ» μετά το φινάλε του αγώνα.

 

Ο αντικαταστάτης του, Λούκας Μόουρα, τον κάλυψε εξαιρετικά στην ρεβάνς με τον Αγιαξ, αφού σημείωσε χατ – τρικ. Με τον Κέιν στο γήπεδο, όμως, η Τότεναμ ανεβαίνει επίπεδο και κόντρα στην Λίβερπουλ, αντίπαλος στον τελικό της 1ης Ιουνίου στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης, ο σέντερ φορ της Εθνικής Αγγλίας έχει πέντε γκολ σε εννέα αναμετρήσεις.

ΤότεναμChampions LeagueΧάρι ΚέινΛίβερπουλ