Αθλητισμός|09.05.2019 17:48

Σάββας Παντελίδης: «Ο Αρης αρχίζει να μεγαλώνει ξανά»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Με απολογιστική διάθεση, αλλά και σαφή ικανοποίηση για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου, ο προπονητής του Αρη, Σάββας Παντελίδης, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας μίλησε για όλα όσα βίωσε, αλλά και για τον Αρη που οραματίζεται. Ο έμπειρος τεχνικός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι σχεδιάζει μια ομάδα που θα ανεβάσει κι άλλο το επίπεδό της στη νέα σεζόν, τόνισε ότι θα κάνει στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις και θα οδηγήσει στην έξοδο όσους δημιουργούν προβλήματα και με συναισθηματική φόρτιση στάθηκε στην επιτυχία της ομάδας του να δώσει ξανά όραμα στον κόσμο.

Τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη του Σάββα Παντελίδη είναι τα ακόλουθα:

- Το ματς με την Ξάνθη ήταν κομβικό, ίσως να μην είχαμε επόμενη μέρα. Αλλά η πιο δύσκολη μέρα ήταν ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και η εμφάνιση στην Λιβαδειά. Εκεί ένιωσα πως χάναμε την αξιοπρέπειά μας. Εκεί καταλάβαμε τις ευθύνες μας και το πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Αρης. Δεν φτάσαμε ακόμα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Θα πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Υπάρχει βούληση να γίνουμε καλύτεροι, όχι μόνο σε αποτελέσματα και τίτλους. Το κλαμπ αρχίζει να μεγαλώνει ξανά.

- Απολαμβάνω την παρουσία μου στον Αρη, γιατί καταφέραμε και δώσαμε ενθουσιασμό στον κόσμο. Του δώσαμε μία βάση για να έχει ξανά όραμα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της χρονιάς.

- Εχουμε έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Είναι μία συμφωνία μεταξύ εμού του τεχνικού διευθυντή και του προέδρου. Έχουμε μία επικοινωνία με σκοπό να κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Αυτή η επικοινωνία έφερε κάτι σπάνιο σε εμάς στο ποδόσφαιρο. Είχαμε μία επιτυχία 100% στις μεταγραφές του Γενάρη και έχει όνομα αυτή τη επιτυχία. Ευχαριστώ τον κ. Διαμαντόπουλο γιατί είχε μεγάλη επιτυχία σε αυτό το κομμάτι. Πριν ολοκληρωθεί η ομάδα δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για βασικό στόχο. Στόχος δικός μου είναι η ομάδα να είναι καλύτερη φέτος, να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Ασφαλώς και θέλουμε να απολαμβάνουμε αυτή την ομάδα περισσότερο.

- Θα έχουμε 1-2 προσθήκες στην άμυνα, 1-2 στο κέντρο και 1-2 στη μεσοεπιθετική γραμμή. Αν φύγουν παίκτες, έχουμε δύο κατηγορίες. Η μία έχει να κάνει με παιδιά που πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε κάτι διαφορετικό και «η δεύτερη είναι να αποφασίσουμε πως τα προβλήματα που μας δημιουργούν είναι περισσότερα από αυτά μας προσφέρουν.

«Είπα στους παίκτες μου πως δεν άξιζε να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας»

Ο τεχνικός του Αρη απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και τόνισε:

Για Γκαρσία και Ροζ: «Αν ήταν να μπορώ να πω, θα το είχα πει ήδη. Δεν είναι στο χέρι μου, ίσως ούτε και της ίδιας της ομάδας. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Eπειδή υπάρχει και η Ευρώπη, η ομάδα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό της. Μπορεί αύριο ο Γκαρσία να είναι μαζί μας ή και όχι. Η εικόνα του δείχνει ότι θέλει. Αλλά το ποσοστό τι θέλει ο ίδιος είναι μικρό σχετικά με το τι θέλει η ομάδα του».

Για το ματς με την Ξάνθη: «Τους είχα πει πως δεν μας άξιζε να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας. Την μεγάλη βοήθεια την δίνουν οι παίκτες μόνοι τους, όταν βάζουν στην άκρη το εγώ τους και αποφάσισαν ότι υπάρχει το εμείς».

Για την οργάνωση: «Τα έξι χρόνια που η ομάδα έλειπε, σίγουρα έχει αφήσει κάποια θέματα που δεν είναι σε πολύ υψηλό βαθμό. Συνθήκες προπόνησης, για παράδειγμα. Υπάρχει μία καλή επικοινωνία και για όλους ο στόχος θα είναι κοινός».

Για τον Μπρούνο Γκάμα: «Τον Αύγουστο περιμένουμε να ξεκινήσει με την ομάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είναι μαζί μας. Θέλει και την βοήθεια μας, γιατί ένας τέτοιος τραυματισμός δεν είναι εύκολος».

Για το ποδόσφαιρο που θέλει από τους παίκτες του: «Μεγάλης έντασης, να μπορεί να πιέσει αρκετά ψηλά και να πνίξει τον αντίπαλο».

Για το αν θα άλλαζε κάτι: «Θα προσπαθούσα να έχουμε περάσει στο κύπελλο».

Για το αν θα υπάρχει αποχώρηση-έκπληξη, σχετικά με ποδοσφαιριστές που δήλωσε πως χαλάνε τα αποδυτήρια: «Ναι ναι. Μπορεί να δούμε πράγματα».

ποδόσφαιροSuper League 1Σάββας ΠαντελίδηςΑρης