Αθλητισμός|10.05.2019 21:04

Παναθηναϊκός: Φιλική «τριάρα» οι «μικροί» στον Απόλλωνα

Κώστας Γουλής

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά συνολικά 14 (!) παίκτες της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, είχε την ευκαιρία να «τσεκάρει» σε δράση ο Γιώργος Δώνης στο δυνατό -προπονητικού χαρακτήρα φιλικό, με τον Απόλλωνα Σμύρνης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (10/5) στο «Γ. Καλαφάτης» και βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 3-1.

Εκτός απ’ τους «μικρούς» της «πρώτης γραμμής» (Εμμανουηλίδη, Στάικο, Κότσαρη) που μπήκαν στο ροτέισον του «τριφυλλιού» την εφετινή σεζόν και τους Αθανασακόπουλο, Αποστολάκη, Θεοχάρη που έπαιξαν στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, ο 49χρονος τεχνικός είχε την ευκαιρία να δει αγωνιζόμενους και τους Χριστογεώργο, Βαγιαννίδη, Ζαγαρίτη, Ζωγραφάκη, Σκεντεράι, Σερπέζη, Καλομοίρη, Τζαβίδα, Σούλτσε, οι οποίοι θα δώσουν «μάχη», προκειμένου να κερδίσουν την παρουσία τους στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία (θα πάνε τουλάχιστον 5-6 «μικροί»).

Στο 2’ ο Βέργος σημάδεψε το δοκάρι με πλασέ έπειτα από σέντρα του Αποστολάκη. Στο 22', όμως, ο 22χρονος επιθετικός βρήκε αυτή τη φορά στόχο σε φάση που οι «πράσινοι» πίεσαν ψηλά και έκλεψαν τη μπάλα. Στο 32' ήρθε το 2-0 από ωραίο συνδυασμό και εντυπωσιακό σουτ του Σερπέζη από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Αστρά. Ο Απόλλων μείωσε το σκορ στο 42’με κοντινή κεφαλιά του (πρώην «πράσινου») Ζερβόπουλου, ενώ το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 56' από πλασέ του Εμμανουηλίδη από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από πάσα του Βέργου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης (46' Χριστογεώργος), Αποστολάκης (46' Βαγιαννίδης), Θεοχάρης (46' Κολοβέτσιος), Πούγγουρας (46' Στάικος), Ζαγαρίτης (46' Ζωγραφάκης), Δώνης, Κουρμπέλης (62' Σκεντεράι), Αρμενάκας (46' Εμμανουηλίδης), Σερπέζης (62' Καλομοίρης), Τζαβίδας (62' Σούλτσε), Βέργος (62' Αθανασακόπουλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Αστράς, Κοντοές, Βαφέας, Οικονομόπουλος, Οριουέλα, Ζερβόπουλος, Γαρουφαλιάς, Αγρόδημος, Βάρκας, Ρώσση, Ριβέρο. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Παπάζογλου, Κοντογιαννόπουλος, Κατσάκης.

Σε εργομετρικές εξετάσεις υποβλήθηκαν οι Κουλιμπαλί, Κάτσε, Ινσούα, Γιόχανσον, Μουνιέ, Παντελάκης, Διούδης, Οικονόμου, Τζανδάρης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής και Μακέντα. Το Σάββατο (11/5) και την Κυριακή (12/5) οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έχουν ρεπό.

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueποδόσφαιροΓιώργος Δώνης