Αθλητισμός|11.05.2019 08:23

ΑΕΚ: Το ματς της χρονιάς και του μέλλοντος

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αναμφίβολα, ένας τελικός έχει μόνος του ιδιαίτερη βαρύτητα. Πολλώ δε μάλλον για τη φετινή ΑΕΚ, που το αποψινό (11/5) ματς θα κρίνει πολλά. Τόσο για το πρόσημο της σεζόν που ολοκληρώνεται, όσο – κυρίως – για όσα θα ακολουθήσουν. Διότι, παρά το θεωρητικό πλάνο που υπάρχει στην ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν, ενδεχόμενη ήττα στον τελικό μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Το πρώτο που προέχει πάντως, αφορά το παρόν. Η ΑΕΚ ολοκληρώνει μια ιδιαίτερα περίεργη χρονιά. Ξεκίνησε με τις καλύτερες προσδοκίες, επιστρέφοντας στους ομίλους του Champions League. Μετατράπηκε σε εφιάλτη, με κάκιστη πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και χαοτική απόσταση από την κορυφή.

Ωστόσο, το κύπελλο – το δεύτερο τρόπαιο που διεκδικεί κάθε ομάδα – μπορεί να μετατρέψει σε θετικό το πρόσημο της χρονιάς. Διότι, εάν έχει κατακτήσει το κύπελλο και έχει συμμετάσχει στο Champions League, η ΑΕΚ θα θεωρεί πως είχε θετικό πρόσημο ακόμα και σε αυτόν το δύσκολο χρόνο.

Βέβαια, ενδεχόμενη αποτυχία ενδέχεται να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στην ΑΕΚ. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί ο «κιτρινόμαυρος» οργανισμός την τρίτη διαδοχική απώλεια κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ. Τίποτα από όσα θεωρούνται δεδομένα αυτήν τη στιγμή, δεν θα μπορεί να θεωρείται βέβαιο για το μέλλον. Συμφωνίες, συμβόλαια, πολλά μπορεί να τεθούν υπό κρίση.

Όλα αυτά, συνηγορούν στο συμπέρασμα, ότι η ΑΕΚ δεν παίζει απόψε (11/5, 8:30), μόνο για το γόητρο και τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου. Για τους «κιτρινόμαυρους» διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τη διάρκεια της αποψινής αναμέτρησης. Η κατάσταση στην ΑΕΚ, δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που υπήρχε στους δύο προηγούμενους τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Βάρος που καλείται να διαχειριστεί η ομάδα, ώστε να φτιάξει το μέλλον της.

ποδόσφαιροΠΑΟΚΑΕΚ