Σπανούλης: «Ήταν η σειρά μας να βγάλουμε έξω τους Ισπανούς - Δεν γίνεται να ικετεύει ο Γιάννης για να πάρει φάουλ»
NewsroomΕμφανώς ικανοποιημένος απ' την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες της Εθνικής μπάσκετ εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Σπανούλης μετά τη σπουδαία επικράτηση της Γαλανόλευκης απέναντι στην Ισπανία στο Eurobasket. Παράλληλα, όμως ο κόουτς της Εθνικής δήλωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για να αποδίδει ακόμα καλύτερα η ομάδα του για μεγαλύτερο διάστημα.
«Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη διαχείρηση στον όμιλο. Ο Γιάννης δεν έπαιξε δύο παιχνίδια. Προσπαθήσαμε να ξεκουράσουμε κι άλλα παιδιά. Λίγο ο Σλούκας έπαιξε παραπάνω, αλλά έχει ετοιμαστεί για αυτό το τουρνουά, έχει δουλέψει όλο το καλοκαίρι. Ευχαριστώ το ιατρικό επιτελείο για την προσπάθεια που έκανε και στον Παπανικολάου και στον Λαρετζάκη. Χρειάζομαι όλους τους παίκτες. Μπορεί σήμερα, έτσι όπως ήταν το ματς, να μην ταίριαζε ο Ντίνος. Στα προηγούμενα ματς είδαμε ότι ταίριαζε πολύ, αλλά και στα επόμενα. Οπότε όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι και το μόνο που πρέπει να κοιτάμε είναι το πως θα κερδίζουμε τα παιχνίδια» είπε ο κόουτς Σπανούλης.
Ερωτηθείς για την ποιότητα της Ισπανίας που έπαιζε για την επιβίωσή της, σχολίασε: «Ακόμα και στις πολύ μεγάλες φουρνιές είχαμε χάσει στον πόντο. Το 2007 πώς χάσαμε στον πόντο. Πέρσι χάσαμε στην τελευταία κατοχή. Όλα τα ματς Ισπανίας - Ελλάδας είναι έτσι, εκτός από λίγα. Ήταν η σειρά μας αυτή τη φορά να κερδίσουμε και να τους βγάλουμε έξω. Θα τους δώσω συγχαρητήρια για όλα όσα έχουν χτίσει. Σίγουρα μερικές φορές ο τρόπος τους σε εκνευρίζει, αλλά δεν μπορείς να μην τους παραδεχτείς και τον κόουτς Σκαριόλο και τους παίκτες. Αλλά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην δική μου ομάδα γιατί κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μπήκαμε λίγο χαλαροί. Πιστεύαμε πως έχει τελειώσει το ματς και πιστεύω πως αυτό είναι ένα πολύ καλό καμπανάκι για τη συνέχεια».
Για τον επόμενο αντίπαλο που είναι το Ισραήλ είπε: «Θα είμαστε όλοι. Θα δούμε και τι γίνεται με τον Σαμοντούροφ. Ελπίζουμε να είναι έτοιμος. Σε κάθε παιχνίδι μπορεί να παίξουν διαφορετικά παιδιά. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Σήμερα είδαμε ξεκίνησε πεντάδα ο Κατσίβελης. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί θα τους χρειαστούμε όλους, είναι μεγάλο τουρνουά».
Και κατέληξε: «Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Αυτό που κάναμε στο πρώτο 20λεπτο μπορεί να έχει μεγαλύτερη συνέχεια και σταθερότητα, αλλά δεν πρέπει να είμαστε μίζεροι και πάλι να λέμε ότι κάτι φταίει. Να ευχαριστηθούμε τη νίκη για λίγα λεπτά και μετά να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα».
«Δεν μπορεί να ικετεύει για να πάρει ένα φάουλ ο Γιάννης»
Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για την αντιμετώπιση που έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απ' τη διαιτησία λέγοντας ότι: «Ακόμα μία φορά βλέπω κόντρα στην Ισπανία διαφορά στις βολές. Πρέπει να δω ξανά το παιχνίδι. 37-19 οι βολές. Δεν γίνεται ο Λούκα (σ.σ. Ντόντσιτς) και άλλοι παίκτες να παίρνουν 20-22 βολές ανά παιχνίδι και ο Γιάννης κάθε φορά να ικετεύει για να πάρει ένα φάουλ! Του έγινε αντιαθλητικό φάουλ τουλάχιστον δύο φορές και ξέρετε πρέπει να αντιμετωπίζονται όλοι με τα ίδια κριτήρια. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον Λούκα, τον Γιόκιτς, τον Μάρκανεν, τον Γιάννη με τα ίδια κριτήρια.
Οι 12 βολές είναι λίγες για τον Γιάννη, θα μπορούσε να έχει άλλες 10 σίγουρα. Έχουμε μία ομάδα που σεβόμαστε όλους. Σέβομαι πολύ τον Σκαριόλο και την Εθνική Ισπανίας, που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά πρέπει να είμαι τίμιος με τον εαυτό μου και το παιχνίδι και να πω την αλήθεια. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και την Ισπανία. Τα καλύτερα για τον κόουτς Σκαριόλο».
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα