Αθλητισμός|06.10.2019 17:28

Το μεγάλο Σάββατο του Στέφανου Τσιτσιπά με τον «ταύρο» Ναδάλ στην αρένα της Μαδρίτης

Κώστας Ασημακόπουλος

Μπροστά σε μία ακόμα πρόκληση καριέρας βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πολύ κοντά σε έναν άθλο που τον φέρει πιο ψηλά στο πάνθεον των κορυφαίων. Στον β΄ημιτελικό του κορυφαίου τουρνουά Masters της Μαδρίτης ο 20χρονος Ελληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον οικοδεσπότη Ραφαέλ Ναδάλ που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει νικήσει. Και στις τρεις αναμετρήσεις τους ο Ναδάλ πήρε ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ.

Πάει για το Νο7

Μετά την αήττητη πορεία του στο Εστορίλ, ο Τσιτσιπάς μπήκε σαν... ταύρος στη Μαδρίτη και νίκησε κατά σειρά τον Μαναρινό, τον Βερντάσκο και χθες βράδυ τον Γερμανό Ζβέρεφ. Βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν τον δεύτερο κατά σειρά τελικό και θέλει να κάνει το πρώτο νταμπλ καριέρας. Για να το πετύχει θα πρέπει να φτάσει μέχρι τον τελικό σημειώνοντας μία ιστορική νίκη επί του el madador η οποία θα τον εκτοξεύσει για πρώτη φορά στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης που θα είναι νέο ρεκόρ καριέρας.

 

 

 

 

Το δεύτερο Masters

Επίσης αγωνίζεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Masters με στόχο να σημειώσει την 8η σερί νίκη του και την 27η συνολικά μέσα στο 2019 όπου όπως φαίνεται θα είναι μία ακόμα καταπληκτική χρονιά. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 22.00 και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 6HD.

Ανεβαίνει ο Ναδάλ

Ο Ναδάλ προέρχεται από μέτριο ξεκίνημα στις χωμάτινες επιφάνειες αλλά σταδιακά έχει ανεβάσει ρυθμούς με αποκορύφωμα τη νίκη του χθες βράδυ επί του Ελβετού Σταν Βαβρίνκα.

T

Χωρίς... φρένα ο Τιέμ

Νωρίτερα, στις 17.00 θα γίνει ο Α΄ημιτελικός της Μαδρίτης μεταξύ του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς και του Αυστριακού Ντομινίκ Τιέμ ο οποίος σημείωσε πρόκριση – άθλο επί του Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά σημειώνοντας την 8η σερί νίκη του.

 

Χάλεπ εναντίον Μπέρτενς για το Νο1

Μεταξύ των δύο ημιτελικών των ανδρών (στις 19.30) θα γίνει ο τελικός των γυναικών μεταξύ της Σιμόνα Χάλεπ και της Κίκι Μπέρτενς. Η Χάλεπ θα δώσει αγώνα καριέρας καθώς διεκδικεί τον 3ο τίτλο στη Μαδρίτη και την επιστροφή της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Μεγάλη μέρα και για την Μπέρτενς που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό Premier Mandatory διοργάνωσης και αν μάλιστα νικήσει θα μπει στο Τοπ-4 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΡότζερ ΦέντερερMasters ΜαδρίτηςΣταν ΒαβρίνκαΣπορΣιμόνα ΧάλεπΡάφαελ ΝαδάλΝόβακ ΤζόκοβιτςΚίκι ΜπέρτενςΝτομινίκ Τιμ