Αθλητισμός|11.05.2019 15:44

Europa League: Ο Κέπα ήταν υπό διωγμόν, παραλίγο να γίνει άγαλμα (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η ψυχολογία του φιλάθλου είναι απίστευτα ευμετάβλητη. Πριν από δυόμισι μήνες, υπήρξαν φίλοι της Τσέλσι που ζητούσαν από την διοίκηση του συλλόγου να μην επιτρέψει στον Κέπα Αριθαμπαλάγα να φορέσει ξανά την φανέλα της ομάδας, θεωρώντας ότι της είχε δείξει ασέβεια.

Ο λόγος; Ο Ισπανός τερματοφύλακας παράκουσε την εντολή του προπονητή του, Μαουρίτσιο Σάρι, και δεν δέχθηκε να γίνει αλλαγή λίγο πριν από το φινάλε του τελικού του Λιγκ Καπ με την Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι. Οι «Μπλε» έχασαν εντέλει το τρόπαιο από την άσπρη βούλα και οι σχέσεις Σάρι – Κέπα ψυχράθηκαν σε επικίνδυνο βαθμό.

T

Το βράδυ της Πέμπτης, ο πιο ακριβός γκολκίπερ όλων των εποχών άρχισε την πραγματική απόσβεση των 80 εκατομμυρίων ευρώ που στοίχισε το καλοκαίρι προερχόμενος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αποκρούοντας δύο πέναλτι και στέλνοντας την ομάδα του στον λονδρέζικο τελικό του Europa League, στον οποίο η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την συμπολίτισσα Αρσεναλ.

Κάποιοι φίλαθλοι, πλέον, ζητούν ένα άγαλμα (!) προς τιμήν του 24χρονου Βάσκου, ο οποίος έδειξε ωριμότητα βετεράνου για να ξεπεράσει την «κρίση του Λιγκ Καπ» και να εξομαλύνει την σχέση με τον προπονητή του.

«Εμαθα από τα λάθη μου. Το θέμα με τον Σάρι ανήκει στο παρελθόν» ξεκαθάρισε ο Κέπα, τα δάκρυα του οποίου μετά το τέλος μαρτυρούσαν ότι πέρασε δύσκολες στιγμές αυτούς τους δυόμισι μήνες.

«Ολοι κάνουμε λάθη. Ηταν μια δύσκολη στιγμή από την οποία έμαθα και ακόμα μαθαίνω» ξεκαθάρισε πρόσφατα για μια υπόθεση που του στοίχισε ένα πρόστιμο από τον σύλλογο και ένα ματς στον πάγκο, προτού επιστρέψει μόνιμα κάτω από τα δοκάρια της Τσέλσι.

Της ομάδας που, στις 29 Μαΐου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με αντίπαλο την Αρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Ντίνου Μαυροπάνου,, η οποία νίκησε και εκτός έδρας (2-4) τη Βαλένθια, φιλοδοξεί να κατακτήσει το πέμπτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο και πρώτο από το 2013, στην πιο αγγλική σεζόν όλων των εποχών στα Κύπελλα Ευρώπης, με τέσσερις ομάδες στους δύο τελικούς.

 

Εκείνη η χρονιά ήταν η τελευταία που δεν υπήρχε ισπανική ομάδα στους τελικούς, αφού η Τσέλσι είχε νικήσει την Μπενφίκα στον τελικό του Europa League και η Μπάγερν Μονάχου την Μπορούσια Ντόρτμουντ σε αυτόν του Champions League. Την εστία των «Μπλε», όμως, θα υπερασπιστεί ένας Ισπανός, ο οποίος μαθαίνει από τα λάθη του, ωριμάζει με τον σωστό τρόπο και, εφόσον συνεχίσει έτσι, δεν θα αργήσει να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια και της εθνικής του ομάδας, η οποία ψάχνει ακόμα τον άξιο διάδοχο του θρυλικού Ικερ Κασίγιας…

Europa LeagueΜάντσεστερ ΣίτιChampions LeagueΤσέλσι