Αθλητισμός|12.05.2019 22:47

Μαρία Σάκκαρη: Στα χνάρια του Τσιτσιπά, μπήκε στο ταμπλό της Ρώμης

Κώστας Ασημακόπουλος

Την πρόκριση της στο κυρίως ταμπλό του Internazionali BNL d' Italia που γίνεται στη Ρώμη πανηγυρίζει η Μαρία Σάκκαρη μετά από δύο μεγάλες νίκες που έκανε στο δύσκολο ταμπλό των προκριματικών. Η Σάκκαρη πριν από λίγο νίκησε την Γερμανίδα Αντρέα Πέτκοβιτς με 6-2, 7-5 και πήρε την πρόκριση,

Ο αγώνας άργησε να ξεκινήσει κατά 4 ώρες λόγω καταιγίδας που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Ρώμη.

Ολα κρίθηκαν στο 12ο γκέιμ του 2ου σετ που ήταν και ματς πόιντ του αγώνα. H Σάκκαρη στο 12ο γκέιμ δημιούργησε το δεύτερο ματς πόιντ το οποίο και εκμεταλεύτηκε για να κάνει το 7-5 έπειτα από 1 ώρα και 45 λεπτά συνολικού αγώνα. Είχε προηγηθεί χαμένο ματς πόιντ στο 5-4 αλλά η Γερμανίδα το έσβησε και ισοφάρισε 5-5.

Το Σάββατο η Σάκκαρη στον πρώτο αγώνα των προκριματικών νίκησε 6-4, 6-2 την Βέρα Ζβονάρεβα σε 99΄. Η Ζβονάρεβα που στο παρελθόν είχε ανέβει και στο Νο2 είναι πλέον στο Νο 82.

Στον Α΄γύρο του ταμπλό στη Ρώμη η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Τρίτη 14/5 την Ρωσίδα Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (Νο35).

Στους «4» η Γραμματικοπούλου

Καλή παρουσία είχε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων Obidos Ladies Open που έγινε στην Πορτογαλία. Η Βαλεντίνη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά αλλά ηττήθηκε 6-3, 6-4 από την Τουρκάλα Pemra Ozgen Νο.3 του ταμπλό.

Ρώμη ATPΣπορΜαρία Σάκκαρη