Αθλητισμός|12.05.2019 08:52

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ταβάρες σκέπασε τον ουρανό (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

«Φουριόζος» φτάνει στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας (17-19/5) ο Βάλτερ Ταβάρες. Στο τελευταίο ματς της «Βασίλισσας» προτού μεταβεί στην Βιτόρια για να διεκδικήσει το ενδέκατο ευρωπαϊκό της στέμμα (δεύτερο διαδοχικό και τρίτο τα τελευταία πέντε χρόνια), ο σέντερ – δεινόσαυρος (2,20) από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε αμυντικός της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, «κατάπιε» τους… άμοιρους παίκτες της Σαραγόσα.

Ο Ταβάρες έκανε εφτά κοψίματα (!), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Και, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αφού πρόσθεσε 17 πόντους (με 8/11 δίποντα) και έντεκα ριμπάουντ, όντας πρωταγωνιστής στην άνετη εκτός έδρας νίκη (85-70).

Δέκα χρόνια είχε να μοιράσει κάποιος εφτά «τάπες» στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τελευταίος ήταν ο Μάικλ Ράφιν, με την φανέλα της Ομπραντόιρο, τον Δεκέμβριο του 2009. Για να βρει κάποιος έναν παίκτη της Ρεάλ, όμως, πρέπει να ταξιδέψει στο μακρινό 1991, όταν τα κατάφερε ο Στάνλεϊ Ρόμπερτς, ο οποίος στο παρακάτω βίντεο δίνει μια... τρομακτική μονομαχία με τον Αντόνιο Ντέιβις, σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Κόρατς.

Με τη νίκη αυτή, η Ρεάλ διατηρείται στην κορυφή της Liga Endesa, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, ούσα το μεγάλο φαβορί για να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Στο ίδιο παιχνίδι, ο Σέρχιο Γιουλ μοίρασε εφτά ασίστ και έφτασε τις 1.500 στο πρωτάθλημα, σε μια στατιστική κατηγορία όπου ο προπονητής του Πάμπλο Λάσο είναι πρώτος όλων των εποχών (2.896) και άλλοι δύο εν ενεργεία έχουν φτάσει (και ξεπεράσει) αυτόν τον αριθμό: Ο 40χρονος Αλμπέρτ Ολιβερ της Γκραν Κανάρια και ο 35χρονος Μαρσελίνιο Χουέρτας της Μπασκόνια.

Το πιο σημαντικό για την Ρεάλ, βεβαίως, είναι πως ο Γιουλ έδειξε ότι άφησε για τα καλά πίσω του τον τραυματισμό του και είναι πανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Παρασκευή 17/5, 22:00), στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα».

μπάσκετΡεαλ ΜαδρίτηςEντι Βάλτερ Ταβάρες