Κύπελλο Ελλάδας: Με πρωταγωνιστή τον Καλοσκάμη η ΑΕΚ νίκησε τον Παναιτωλικό
NewsroomΜε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καλοσκάμη, η ΑΕΚ πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας με 2-0 του Παναιτωλικού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έφτιαξε το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Πιερό στο 26' και σκόραρε το δεύτερο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μείωσαν με πέναλτι του Αγκίρε οι φιλοξενούμενοι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Η Ένωση ήταν επιθετική και θέλησε να πιέσει τον Παναιτωλικό. Και τα κατάφερε πριν από τη συμπλήρωση του ημιώρου. Στο 26΄ ο Καλοσκάμης πήρε την πρώτη κεφαλιά στην περιοχή και ο Πιερό, με δεύτερη κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 45+1' ήταν η σειρά του Καλοσκάμη για να σκοράρει. Με ένα ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τα κιτρινόμαυρα γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο, όμως δεν επιτεύχθηκαν άλλα γκολ μέχρι να συμπληρωθούν τα 90 λεπτά. Στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βίντα και ο Αγκίρε διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 90+2΄. Προηγουμένως, η Ένωση θα μπορούσε να έχει σκοράρει για τρίτη φορά καθώς ο Γιόβιτς στο 75΄ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί, Πενράις, Γκρούγιτς, Μάνταλος (63΄ Μαρίν), Ζοάο Μάριο (85΄ Κουτέσα), Καλοσκάμης, Ελίασον (63΄ Κοϊτά), Πιερό (63΄ Γιόβιτς)
Παναιτωλικός: Ζίβκοβιτς, Κοντούρης (79΄ Αγκίρε), Ματσάν (87΄ Νικολάου), Ενκολό, Άλεξιτς (79΄ Σμυρλής), Μανρίκε, Σιέλης, Κόγιτς (38΄ Μπουχαλάκης), Γαλιάτσος, Στάγιτς, Μίχαλακ (79΄ Εστεμπάν)
- Αλέξης Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και σοβαρές βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε