Αθλητισμός|12.05.2019 21:01

ΑΕΚ: Ψάχνει ψυχραιμία και αποφάσεις για το μέλλον

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αναμφίβολα, είναι η πλέον απογοητευτική σεζόν της ΑΕΚ στη νεότερη εποχή της. Μετά από την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, η ΑΕΚ κατάφερνε να κερδίζει κάτι κάθε χρόνο: το κύπελλο το 2016, την κατάκτηση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League το 2017, τον τίτλο πέρυσι. Φέτος, υπήρξε βέβαια στο ξεκίνημα η παρουσία στους ομίλους του Champions League, αλλά όσα ακολούθησαν κατά την παρουσία στη διοργάνωση και η παράλληλη πορεία στο πρωτάθλημα, οδήγησαν σε μια σεζόν αποτυχημένη. Πλήρως αποτυχημένη, έπειτα και από την αδυναμία να κατακτήσει το κύπελλο και να φτιάξει το παρόν και το μέλλον της.

Όπως είναι εύλογο, η επόμενη μέρα της ΑΕΚ ήταν γεμάτη κατήφεια και προβληματισμό. Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν απογοητευτική και σε κανένα σημείο δεν έπεισε πως μπορούσε να κάνει την υπέρβαση που προσδοκούσαν άπαντες εντός της ομάδας. Οι φωνές που υπήρχαν στα «κιτρινόμαυρα» φόρα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και πρέπει να βρει άμεσα λύσεις. Διότι, μπορεί να μεσολαβούν σχεδόν τρεις μήνες ως τα πρώτα ματς της νέας σεζόν – αρχές Αυγούστου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League – αλλά οι αποφάσεις για το μέλλον της ΑΕΚ πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Τα πάντα βρίσκονται στο μυαλό και στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη. Εκείνος είναι που θα ορίσει τις εξελίξεις στην ΑΕΚ. Αυτήν τη στιγμή, θέμα στελεχιακού δυναμικού – προπονητή ή ακόμα και τεχνικό διευθυντή – δεν τίθεται. Δεν προκύπτει ρεπορταζιακά ούτε διάθεση για ξήλωμα της ομάδας και στήσιμο εκ βάθρων για να μπει με διαφορετική ψυχολογία στην «Αγιά Σοφιά». Στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως γνωρίζουν ποια είναι τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού, ότι γνωρίζουν τι πρέπει να βελτιώσουν και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν. Ισως μάλιστα να υπάρξουν και άμεσα εξελίξεις με το θέμα Βράνιες, δεδομένου πως βρέθηκε στην Αθήνα ο τεχνικός διευθυντής της Αντερλεχτ, Φρανκ Αρνεσεν.

Δημήτρης ΜελισσανίδηςΑΕΚΌγκνιεν Βράνιεςποδόσφαιρο