Αθλητισμός|13.05.2019 10:45

Hellas, Hellas Tsitsipas: Το «μαγικό κουτί» της Μαδρίτης έβγαλε νικητές Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Αποθεώθηκε από όλο τον πλανήτη και ας μην κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη.

Ηττήθηκε από τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά στην απονομή στο κατάμεστο «Μανόλο Σαντάνα» δεν υπήρχε χαμένος.

Από το «μαγικό κουτί» όπως λέγεται το περίφημο στάδιο των 12.500 θέσεων που ήταν κατάμεστο από την ελίτ του ισπανικού αθλητισμού – από αστέρες της Φόρμουλα-1 μέχρι ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες της Ρεάλ – βγήκαν ως δια… μαγείας μόνο νικητές. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

  • Ο Σέρβος έδωσε τενιστικό ρεσιτάλ και παρά τον εξαντλητικό ημιτελικό με τον Αυστριακό Τιμ έδειξε πιο φρέσκος και πιο  σίγουρος από ποτέ γιορτάζοντας την πρώτη οικογενειακή επιτυχία έχοντας για πρώτη φορά προπονητή τον αδελφό του Μάρκος.
  • Παράλληλα στην έδρα του Ραφαέλ Ναδάλ πανηγύρισε τον 33ο τίτλο του σε Μάστερς ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του el matador που το προηγούμενο βράδυ γονάτισε στο χώμα για χάρη του Στέφανου Τσιτσιπά.
  • Ο Νόλε μετά από μία δύσκολη χρονιά το 2018 αλλά και μία επέμβαση στο χέρι που τον έφερε πίσω επανήλθε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.
  • Κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του για το 2019 αλλά πρώτο για την τρέχουσα χρονιά.
  • Είναι ο 74ος τίτλος στην καριέρα του με (74 νίκες και 33 ήττες σε τελικούς), ισοφαρίζοντας το 6ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, που μοιράζεται με τον Ροντ Λάβερ.
  • Έβαλε στο ταμείο του 1.3 εκ. δολάρια εκτινάσσοντας τις συνολικές αμοιβές του για το 2019 στα 4,7 εκ. δολάρια και συνολικά στην πλούσια καριέρα του στα 130,5 εκ. δολάρια.

Υπόκλιση Φίγκο και Ζέεντορφ

Συγχαρητήρια από Ισπανό Λουίς Φίγκο και τον Ολλανδό προπονητή Κλάρενς Κλάιντ Ζέεντορφ εισέπραξε ο Νόβα Τζόκοβιτς

T

Έδωσε ενθύμιο τα παπούτσια του

Ο Τζόκοβιτς ταξιδεύει ήδη για τη Ρώμη προκειμένου να συνεχίσει το σερί του και να γράψει ιστορία με την κατάκτηση του 34ου Μάστερς, όμως πριν  αποχωρήσει από τη Μαδρίτη έκανε ένα... μυθικό δώρο σε μία νεαρή θαυμάστρια του που κυριολεκτικά παραληρούσε όταν της παρέδωσε τα παπούτσια του.

T

Κερδισμένος και ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί στον ημιτελικό να στερήθηκε την υποστήριξη της εξέδρας καθώς αντιμετώπιζε τον γηπεδούχο Ναδάλ, αλλά στον τελικό οι Ισπανοί ήταν γενναιόδωροι μαζί του αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια του αλλά και το τενιστικό του ταλέντο που σε ηλικία μόλις 20 ετών τον έχει οδηγήσει σε νίκες επί του θρυλικού τοπ-3 (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ).

  • «Ηellas, Hellas, Tsitsipas», φώναξαν την ώρα του τελικού ακόμα και οι VIP στο «μαγικό κουτί» σε μία έκφραση απόλυτης συμπάθειας στο πρόσωπο του 20χρονου σούπερ σταρ των κορτ που έχε κλέψει τις καρδιές και των πιο απαιτητικών φίλων του παγκοσμίου τένις.

  • Και σαν να μην έφτανε η αναγνώριση 12.500 Ισπανούς η αποθέωση της… αποθέωσης ήρθε στην απονομή, όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε το μικρόφωνο και του είπε στα ελληνικά: «Ευχαριστώ φίλε». Στη συνέχεια του είπε: «Στέφανε είσαι ένα λαμπρό αστέρι στο τένις και είμαι μάρτυρας του μεγαλείου σου».
    T

  • Ο Ελληνας τενίστας μέσα σε ένα βράδυ έβαλε στο ταμείο του 680.000 δολάρια εκτινάσσοντας το κασέ του στα 2,1 εκ. δολάρια.

  • Μαζί με τα έπαθλα και από τα ταμπλό των διπλών φτάνουν συνολικά στα 2,3εκ. δολάρια μόνο για το 2019. Και όλα αυτά ενώ έχουμε διανύσει μόνο το 1/3 της χρονιάς.

  • Αγωνίστηκε στον 7ο τελικό καριέρας και στον 2ο τελικό Μάστερ. Εχει 3 τίτλους και 4 χαμένους τελικούς.

  • Mετά τον τελικό και πριν την απονομή ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάθισε για μερικά λεπτά για να ξεκουραστεί και η απογοήτευση του ήταν εμφανής. Τότε δέχτηκε τη συμπαράσταση του Άλεξ Κορέτσα.

O Άλεξ Kορέτσα παρηγόρησε τον Στέφανο Τσιτσιπά

Πρόκειται για ένα από τους πιο σημαντικούς τενίστες που έχει βγάλει το τένις της Ισπανίας και έχει φτάσει μέχρι το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης το 1998, ενώ αγωνίστηκε δύο φορές σε τελικούς του Ρολάν Γκαρός (1998, 2001). Ο Κορέτσα είναι σχολιαστής για την ισπανική τηλεόραση και έτσι έσπευσε δίπλα στον Στέφανο Τσιτσιπά για να τον παρηγορήσει.

Ο Στέφανος δεν ξέχασε τις μητέρες και τον Νόλε

Οταν ήρθε η ώρα της απονομής ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στη γιορτή της μητέρας και αποθέωσε τον Τζόκοβιτς: «Πρώτα απ' ολα να πω χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες. Νόλε θέλω να σε συγχαρώ, μας εμπνέεις με αυτά που κάνεις, το άξιζες, είχες σπουδαία απόδοση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη φιλοξενία, τον κόσμο για την υποστήριξη και τους σπόνσορες».

T

Ταξιδεύουν για τη Ρώμη

Μαζί με τον Νόλε ταξιδεύουν από Μαδρίτη για Ρώμη. Εκεί θέλουν να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών τους πριν από την συμμετοχή τους στο Ρολάν Γκαρός που θα είναι και το σημείο αναφοράς για όλη τη χρονιά.

Με τον 17χρονο Σινέρ ο Τσιτσιπάς

O Στέφανος Τσιτσιπάς την Τρίτη στον Β΄γύρο του Μάστερς στη Ρώμη θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιανίκ Σινέρ Νο 262 στην παγκόσμια κατάταξη και λογικά αναμένεται να έχει εύκολο πέρασμα στον Γ΄γύρο όπου πολύ πιθανό να βρεθεί αντίπαλος του Τσονγκά ή του Φονίνι. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε και αυτός άνευ αγώνα στον Β΄γύρο και θα περιμένει το νικητή του αγώνα Καρένο Μπούστα ή Σαποβάλοβ.

T

Ο  ανερχόμενος και ταλαντούχος Γιανίκ Σινέρ πέτυχε την πρώτη του νίκη σε Masters 1000 μόλις στα 17 του χρόνια. Ο νεαρός Ιταλός πήρε wild card για το κυρίως ταμπλό του σημαντικότερου τουρνουά της πατρίδας του και στον Α΄ γύρο επικράτησε του Στιβ Τζόνσον με 1-6, 6-1, 7-5.

Η πορεία του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη και στο Εστορίλ

Τσιτσιπάς: Επική νίκη επί του Ναδάλ στη Μαδρίτη και παίζει τελικό με Τζόκοβιτς (vid)

Τρομερός ο Τσιτσιπάς, νίκησε τον Ζβέρεφ και παίζει με Ναδάλ για τελικό (vid)

Διπλή πρόκριση Τσιτσιπά στη Μαδρίτη στο μονό και στο διπλό! (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ταύρος» στη Μαδρίτη πέρασε στους «16» αλλά και στους «8»!

Αποθέωση για Τσιτσιπά: Η στιγμή της στέψης στο Εστορίλ (pics, vids)

Πρίγκιπας στο Εστορίλ ο Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον τρίτο τίτλο του (pics, vids)

Ρώμη ATPΤένιςΣπορΜαδρίτη ATPΝόβακ ΤζόκοβιτςΣτέφανος Τσιτσιπάς