Αθλητισμός|14.05.2019 14:03

Ρεάλ Μαδρίτης: «Ο Ζιντάν δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο» (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Τον αποκαλούσαν «loco» (τρελό) όταν ήταν ποδοσφαιριστής, για τον δυναμισμό, τις ιδιορρυθμίες και την ισχυρή προσωπικότητά του, τα οποία άλλαξαν ριζικά την θέση του τερματοφύλακα, αφού λάτρευε να προωθείται στην επίθεση και ήξερε να παίζει πολύ καλά την μπάλα με τα πόδια.

Ο Ούγκο Γκάτι, ο οποίος κάτω από τα δοκάρια της Μπόκα Τζούνιορς κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, δύο Κόπα Λιμπερταδόρες και ένα Διηπειρωτικό, ζει από το 2010 στην Ισπανία και συνεργάζεται με εκπομπές που περιλαμβάνουν έντονο ποδοσφαιρικό (και πολύ… καφενειακό) ντιμπέιτ.

Σε μια από αυτές, το «Chiringuito de Jugones» του καναλιού «MEGA», ο 74χρονος Αργεντινός που έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από την αποστολή της «Αλμπισελέστε» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 (το οποίο κατέκτησε η Αργεντινή, μέσα στο σπίτι της), «κατακρεούργησε» τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Με αφορμή κουβέντα για την ελάχιστη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η Ρεάλ από την στιγμή που επέστρεψε στο τιμόνι της ο «Ζιζού», ο Γκάτι είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Ζιντάν δεν έκανε τίποτα όταν η Ρεάλ κατακτούσε τα τρόπαια (!). Δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, από τακτική, τεχνική, δεν έχει ιδέα».

Οταν ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τζουσέπ Πεδρερόλ, προσπάθησε να τον… εγκαλέσει στην τάξη, ο παλαίμαχος γκολκίπερ συνέχισε: «Τότε είχε το άστρο, του Κριστιάνο (σ.σ. Ρονάλντο), του Σέρχιο (σ.σ. Ράμος), του τερματοφύλακα και γι’ αυτό νίκησε. Ο Ζιντάν δεν πρέπει να είναι ένας… καλός ιερέας. Πρέπει να βάλει μια ποδοσφαιρική ιδέα, ειδάλλως δεν θα κρατήσει για πολύ. Η Ρεάλ παραμένει η ίδια. Μια κουρασμένη ομάδα, που κατά διαστήματα μοιάζει ομάδα δεύτερης κατηγορίας».

 

Εκτός από την σκληρή κριτική στον Ζιντάν, πάντως, ο Γκάτι έχει μείνει στην ιστορία και για τα τέσσερα γκολ, που του έβαλε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όταν ο «Ντιεγκίτο» έπαιζε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς και αυτός στην Μπόκα, επειδή τον είχε αποκαλέσει... χοντρούλη!

 

Ρεαλ ΜαδρίτηςΖινεντίν Ζιντάνποδόσφαιρο