Αθλητισμός|14.05.2019 11:24

ΠΑΟΚ: Οι «µετέωροι», απαραίτητοι!

Αντώνης Τσακαλέας

Οι τρεις τους βρέθηκαν στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016, µε τα συµβόλαιά τους να λήγουν και να είναι, τη δεδοµένη χρονική στιγµή, «µετέωροι». Οι ιθύνοντες του «∆ικεφάλου του Βορρά», αφού άφησαν το πρώτο 24ωρο µετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων να περάσει, άρχισαν να βάζουν σε µια σειρά όλα τα ανοιχτά µέτωπα που υπάρχουν. Στην κορυφή βρίσκονται οι περιπτώσεις των τριών συγκεκριµένων ποδοσφαιριστών, µε καθεµία εξ αυτών να είναι εντελώς διαφορετική.

Στην υπόθεση Βαρέλα έχουν καταγραφεί αρκετά επεισόδια, µε τελευταίο δείγµα τη συµφωνία ανάµεσα στον ίδιο και τους «ασπρόµαυρους», η οποία όµως δεν επικυρώθηκε ποτέ λόγω των απαιτήσεων του εκπροσώπου του Αφρικανού κεντρικού αµυντικού. Ο τρόπος µε τον οποίο έδρασε ο εκπρόσωπός του πριν από την οριστικοποίηση της συµφωνίας έφερε σε απόσταση τις δύο πλευρές, που όµως υπάρχει µια πρώτη διάθεση προκειµένου να γεφυρωθεί.

Ο Βαρέλα, που έχει ένα συµβόλαιο κοντά στα 550.000 ευρώ, ανέβασε τον πήχη σε πάνω από 1 εκατ. ευρώ, µε τους «ασπρόµαυρους» να φτάνουν πολύ κοντά στα ποσά που ζητούσε, αλλά να βλέπουν τις απαιτήσεις του εκπροσώπου του να έχουν εκτιναχθεί. Χθες, ο Γιώργης Σαββίδης, «φωτογραφίζοντας» τη συγκεκριµένη υπόθεση, έγραψε σε ανάρτηση για την αίσθηση που έχει για την εξεύρεση «χρυσής τοµής».

Η συγκεκριµένη αίσθηση οφείλεται στη διάθεση που δείχνει ο Βαρέλα να «αµβλύνει» την απόσταση που δηµιουργήθηκε ανάµεσα στον ΠΑΟΚ και τον εκπρόσωπό του. Το τελευταίο διάστηµα, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να «φρενάρουν» οι συζητήσεις για να είναι απόλυτα συγκεντρωµένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, κάτι που αποτυπώθηκε στις εµφανίσεις του, µε αποκορύφωµα τον τελικό.

Νέα πορεία

Στην υπόθεση Κάνιας, διαφάνηκε µια πρώτη αλλαγή πλεύσης από την πλευρά του ΠΑΟΚ, καθώς µέχρι τώρα δεν είχε καταγραφεί πρόθεση των «ασπρόµαυρων» για πρόταση παραµονής στον Ισπανό µέσο, ο οποίος έχει συµβόλαιο λίγο ακριβότερο από αυτό του Βαρέλα. Μέχρι τώρα ο Κάνιας έχει κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις µε οµάδες στην Ισπανία, µέσω του εκπροσώπου του, µε τις απαιτήσεις του από τον ΠΑΟΚ να µην έχουν γίνει γνωστές. Στην υπόθεση Σάχοφ, οι δύο πλευρές είχαν καθίσει περίπου προ τριµήνου σε µια πρώτη προσπάθεια συµφωνίας, µε τον ΠΑΟΚ να προτείνει στον Ουκρανό µέσο συµβόλαιο παρόµοιο µε αυτό που «τρέχει» από την πρώτη µέρα του στον ΠΑΟΚ (κοντά στα 500.000 ευρώ), µε τον ποδοσφαιριστή να είναι αρνητικός, καθώς ευελπιστούσε σε µια πρόταση που θα περιελάµβανε αύξηση αποδοχών. Χθες ανακοινώθηκε η διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που ορίστηκε για τις 4 Ιουνίου (ηµέρα Τρίτη), µε κύριο θέµα την αύξηση µετοχικού κεφαλαίου

Φερνάντο ΒαρέλαΧοσέ ΚάνιαςΠΑΟΚΕβγέν Σάκχοβ