Αθλητισμός|10.11.2018 21:35

Σούπερ Πανιώνιος, έβαλε τέλος στο σερί της Ξάνθης-Νίκησε 1-0 στα Πηγάδια

Κώστας Γουλής

Για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια, ο Πανιώνιος «απέδρασε» με το «διπλό» από τα Πηγάδια, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό μέσα στο «σπίτι» της Ξάνθης (1-0), χάρη σ’ ένα υπέροχο σε ομαδικότητα κι εκτέλεση γκολ του Γιώργου Μασούρα. Οι ακρίτες, προερχόμενοι από σερί πέντε νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και αήττητο 10 αγώνων που «έτρεχε» από τις 26 Αυγούστου (και το 0-1 του Παναθηναϊκού), έμοιαζε το μεγάλο φαβορί, απέναντι στους «κυανέρυθρους» που είχαν σημαντικές απουσίες. Με κορυφαία όλων, αυτή του αρχηγού τους Παναγιώτη Κόρμπου, που θα μείνει εκτός δράσης για μίνιμουμ δύο μήνες.

Κι όμως, μετά από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο, «χτυπώντας» κάθε αδυναμία στο αμυντικό τρανζίσιον της Ξάνθης.

Αφού απέφυγαν το 1-0 στο 11’ από το λάθος του Ντομίνγκες (πλασέ Καντά άουτ), το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ήταν μονόλογος για τους Νεοσμυρνιώτες. Στο 20’ ο Ζίβκοβιτς έσωσε την Ξάνθη στο πλασέ του Ντουρμισάι (από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Μασούρα). Στο 27’ ο Μασούρας σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντουρμισάι νικήθηκε εκ νέου απ’ τον Σέρβο γκολκίπερ, που έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στην «εκτέλεση» του νεαρού φορ απ’ το ύψος του πέναλτι.

Τρία λεπτά μετά, ξανά ο Μασούρας έφυγε στην κόντρα υποδειγματικά απ’ την ασίστ του Οικονομίδη, πέρασε τον Ζίβκοβιτς, αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε λίγο άουτ.

Η τρίτη απόπειρα του εξτρέμ του Πανιωνίου στο 36’ ήταν και η… φαρμακερή. Σε νέα, πολύ γρήγορη αντεπίθεση του Πανιωνίου, ο Τσιλούλης είδε τον Μασούρα που «άδειασε» με προσποίηση τον Λισγάρα κι έστειλε τη μπάλα χαμηλά στη γωνία του Ζίβκοβιτς, δίνοντας το προβάδισμα στον Πανιώνιο. Ο 24χρονος άσος μάλιστα, πανηγύρισε το γκολ, βγάζοντας το περιβραχιόνιο μπροστά στην κάμερα για να το αφιερώσει στον «κάπτεν» των «κυανέρυθρων», Κόρμπο.

Στο β’ μέρος η Ξάνθη βρήκε με μεγαλύτερη διάθεση για να πιέσει τους φιλοξενούμενους, αλλά ήταν «φτωχή» σε ιδέες και σε συνεργασίες, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην «ακουμπάει», ούτε με… αίτηση στον Γέντρισεκ (7 γκολ στο πρωτάθλημα) που ήταν πλήρως απενεργοποιημένος. Ο «ατσουμπαλιά» του Αλμέιδα, που είδε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα δύο λεπτών και πήγε νωρίτερα για… ντους στα αποδυτήρια, ουσιαστικά «τελείωσε» την Ξάνθη, που δεν είχε τις δυνάμεις να διεκδικήσει με καθαρό μυαλό ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, για να «σώσει» έστω το βαθμό. Και το τελικό σφύριγμα του Κομίνη, βρήκε τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα, που τους ανεβάζει -έστω και προσωρινά- στην 6η θέση, ισόβαθμους του Παναθηναϊκού.

Με πολλά παράπονα άφησε τους ακρίτες η διαιτησία του Κομίνη, ιδίως για τη φάση του 63ου λεπτού, όπου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε επαφή του Μπανανά, πάνω στον Ντουρίτσκοβιτς μέσα στην περιοχή.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά (33’ λ. τρ. Αλμέιδα), Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Κίκε Μπουλά (46’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Γέντρισεκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό, 4-2-3-1): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κεϊτά, Πιρίς, Τσιλούλης (86’ Καμαρά), Οικονομίδης (74’ Παπαγεωργίου), Μασούρας, Ντουρμισάι.

ΠανιώνιοςΞάνθη