Αθλητισμός|15.05.2019 10:35

Τσούμπα Άκπομ: Από την απόγνωση, στα δάκρυα χαράς

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Τσούµπα Ακποµ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στα δυο τελευταία παιχνίδια της σεζόν για τον ΠΑΟΚ, «σφραγίζοντας» τόσο το αήττητο στο πρωτάθληµα όσο και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, και λίγα λεπτά µετά την ολοκλήρωση του τελικού, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ο 23χρονος, νιγηριανής καταγωγής, Αγγλος επιθετικός είχε νωρίτερα φροντίσει να «σηµαδέψει» άλλα δυο κοµβικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην πορεία για το νταµπλ, καθώς είχε σκοράρει στην εντός έδρας αναµέτρηση µε τον Ολυµπιακό για το πρωτάθληµα, και στη νίκη-πρόκριση επί του Πανιωνίου, στα προηµιτελικά του Κυπέλλου.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως στο ξεκίνηµα της σεζόν υπήρχαν βράδια που τον έβρισκαν κλεισµένο στο σπίτι του, να δακρύζει λόγω της κατάστασης που βίωνε, έχοντας τη συµπαράσταση των φίλων του, που κατά διαστήµατα φιλοξενούσε στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, όσοι είχαν µάθει καλά τον Λουτσέσκου, του εξηγούσαν τον τρόπο σκέψης του Ρουµάνου, τονίζοντάς του συνεχώς πως «είναι δίκαιος, µπορεί τώρα να µην το βλέπεις, αλλά θα το καταλάβεις».

Στο πρώτο µισό της σεζόν, πήρε µόλις το 10% των συνολικών αγωνιστικών λεπτών, µετρώντας σχεδόν µία ντουζίνα µατς είτε εκτός 18άδας είτε ως αχρησιµοποίητη αλλαγή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου του εξηγούσε συνεχώς τους λόγους που δεν τον εµπιστευόταν ούτε ως αλλαγή και εκείνος έδειχνε να πεισµώνει. Η φυγή του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έµοιαζε ως η µεγάλη του ευκαιρία, µε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ακόµα και τότε, να προσπαθεί να τον «τσιγκλίσει», εξηγώντας του πως «δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που έχει µόνιµη θέση» σηµειώνοντάς του πως «δεν θα παίζει µόνο και µόνο επειδή υπάρχει πλέον χώρος στην ενδεκάδα».

Ο Ακποµ «ανάγκασε» τον Λουτσέσκου να του δώσει φανέλα βασικού µε τον τρόπο παιχνιδιού του, µε αποκορύφωµα την ατάκα του Ρουµάνου τεχνικού στον Αγγλο επιθετικό, µετά το τέλος του τελικού, όταν τον ρώτησε «κατάλαβες τώρα πόσο χάλια έπαιζες στην αρχή και δεν σε χρησιµοποιούσα;».

Η προετοιµασία

Για το διήµερο 25-26 Ιουνίου ορίστηκε η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών εν όψει της σεζόν 2019-20, µε τους «ασπρόµαυρους» να ταξιδεύουν σε δυο διαφορετικά διαστήµατα στην Ολλανδία, µέσα στον Ιούλιο, καθώς 1-11 Ιουλίου θα βρεθούν στο Απελντορν και πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη θα αντιµετωπίσουν την Κλουζ στη Ρουµανία, σε επετειακό φιλικό για τα 100 χρόνια του συλλόγου. Το δεύτερο στάδιο θα γίνει από 18 µέχρι 28 Ιουλίου στο Χορστ, µε τον «∆ικέφαλο του Βορρά» να δίνει συνολικά επτά φιλικά µέσα στον Ιούλιο.

Τσούμπα ΑκπόμΠΑΟΚ