Αθλητισμός|15.05.2019 12:17

Μπαρτσελόνα: Οι φίλαθλοι δεν θέλουν τον Γκριεζμάν! (vid, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το σόου που έστησε πέρυσι ο Αντουάν Γκριεζμάν για να ανακοινώσει ότι μένει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, μέσω ντοκιμαντέρ που έφτιαξε εταιρεία του… Ζεράρ Πικέ (!), ενόχλησε πολύ τους φίλους της Μπαρτσελόνα.

Η μετακίνηση του Γάλλου επιθετικού στους «Μπλαουγκράνα» θεωρούνταν σχεδόν δεδομένη και η απρόσμενη «χυλόπιτα» απογοήτευσε, τόσο την διοίκηση που τον είχε «κλεισμένο», όσο και τον κόσμο, που ονειρεύονταν μια μαγική τριάδα Γκριεζμάν – Μέσι – Σουάρες.

Εντεκα μήνες μετά από εκείνο το ντοκιμαντέρ, ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ατλέτικο, με την Μπάρτσα να εμφανίζεται ως το φαβορί για να δώσει, από την 1η Ιουλίου, την ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να τον κάνει δικό της.

Η διοίκηση, παρά το περυσινό «όχι» του ποδοσφαιριστή, επιμένει στην απόκτησή του, αφού άλλωστε είχε ανάψει το πράσινο φως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έστω και αν η παραμονή του τελευταίου δεν θεωρείται σίγουρη πλέον.

Δεν έχουν, όμως, την ίδια άποψη οι φίλαθλοι της Μπάρτσα. Οταν η Ατλέτικο επισκέφτηκε το «Καμπ Νόου» για το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 (6 Απριλίου), ο κόσμος έδειξε την δυσαρέσκειά του για την στάση του Γκριεζμάν, αποδοκιμάζοντας συνεχώς τον Γάλλο.

 

Και, στο ερώτημα «Θα σου άρεσε να μεταγραφεί ο Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα;», το οποίο έθεσαν διαδικτυακά οι καταλανικές εφημερίδες «Mundo Deportivo» και «Sport», το 58% των συμμετεχόντων (άνω των είκοσι χιλιάδων) απάντησε «όχι», έναντι 42% που είπε «ναι» (το γκάλοπ είναι σε εξέλιξη)!

Ραντεβού με Παρί

Η Μπαρτσελόνα, πάντως, δεν είναι η μοναδική ενδιαφερόμενη για τον Γκριεζμάν. Η εφημερίδα «Equipe» αποκάλυψε ότι η αδελφή και μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Μοντ, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με ανθρώπους της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο «Γκρίζι» είναι πολύ αγαπητός στην χώρα του, ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συνεννοείται με κλειστά μάτια με τον Κιλιάν Μπαπέ.

Η Παρί, με δεδομένο μάλιστα ότι προτίθεται να παραχωρήσει τον Εντινσον Καβάνι, θεωρεί ιδανικό σενάριο να έχει στην επίθεσή της τους δύο Γάλλους σταρ και θα επιχειρήσει να το κάνει πραγματικότητα.

Ακόμα και τα γαλλικά ΜΜΕ, πάντως, θεωρούν φαβορί την Μπαρτσελόνα, με την «Equipe» να κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Μέσι περιμένει τον Γκριεζμάν». Η «Mundo Deportivo», η οποία αποκάλυψε πρώτη ότι η Μπάρτσα έχει ξανά στα υπόψη της τον Γκριεζμάν, μετά το περυσινό «φιάσκο», βάζει και την Παρί στο παιχνίδι.

Αντουάν ΓκριεζμάνΜπαρτσελόναμεταγραφέςΠαρί Σεν Ζερμένποδόσφαιρο