Αθλητισμός|15.05.2019 13:58

Διεθνής Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα ηγηθεί ανθρωπιστικής αποστολής στην Τανζανία!

Κώστας Ασημακόπουλος

Αναδείχτηκε πολυτιμότερη αθλήτρια του γαλλικού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών με την ομάδα της Μιλούζ, σήμερα ξεκινάει προετοιμασία με την Εθνική βόλεϊ γυναικών για το Ευρωπαϊκό Λιγκ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου.

Ομως τη μεγάλη πρόκληση της ζωής της θα την ζήσει στο ταξίδι που ετοιμάζει το καλοκαίρι για τη Ζανζιβάρη της Τανζανίας.

Μαζί με την Αμερικανίδα Κάρλι Σνάιντερ που είναι και συμπαίκτρια της στη Μιλούζ, θα ταξιδέψουν στην φτωχή χώρα της ανατολικής Αφρικής για να στηρίξουν εθελοντικά ένα σχολείο σε μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, το οποίο φιλοξενεί 216 παιδιά.

«Θέλουμε να δώσουμε χαρά και αγάπη»

«Είναι μία πρωτοβουλία δικιά μου και της συμπαίκτριας μου στη Μιλούζ, Κάρλι Σνάιντερ και σκοπός μας είναι να προσφέρουμε σε παιδιά που δεν έχουν τους πόρους και τις ευκαιρίες που είχαμε την τύχη να έχουμε εμείς μεγαλώνοντας. Κυρίως θέλουμε να τους προσφέρουμε λίγο χαρά και αγάπη» είπε στο «Εθνοσπόρ» η 30χρονη πασαδόρος και εξηγεί:

Η Αθηνά Παπαφωτίου μαζί με την Αμερικανίδα Σνάιντερ

«Θέλουμε να δώσουμε πίσω, κάτι που έχουμε πάρει εμείς όλα αυτά τα χρόνια μέσω του αθλητισμού. Θα αφιερώσουμε ένα κομμάτι του καλοκαιριού μας στην Αφρική με μαθήματα, προπονήσεις και θέλουμε να συνεισφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

Δημοπρασία στη Μιλούζ

Σχετικά με την οργάνωση της αποστολής είπε: «Η Μιλούζ θα πραγματοποιήσει δημοπρασία για την συλλογή χρημάτων, ενώ θα γίνει και έρανος για την συλλογή αθλητικού υλικού, όπως ρούχα, μπάλες. Το πότε θα πάμε θα εξαρτηθεί από τις υποχρεώσεις μου στην Εθνική ομάδα, αλλά γενικά υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από την κοινότητα της Μιλούζ και από αθλητές, αθλήτριες που θέλουν να βοηθήσουν».

Τα παιδιά στο σχολείο του απομακρυσμένου χωριού της Τανζανίας

Ολοι μπορούν να βοηθήσουν

Οπως είπε μάλιστα όλοι μπορούν να βοηθήσουν αυτή την πρωτοβουλία αλλά και άτομα από την Ελλάδα: «Ο καθένας όμως μπορεί να συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί. Με ρούχα, αθλητικό εξοπλισμό, σχολικά εγχειρίδια, βιβλία τα οποία θα βοηθήσουν αυτά τα παιδιά για ένα καλύτερο μέλλον. Στο συγκεκριμένο σχολείο που θα πάμε, είναι το μοναδικό στην Ζανζιβάρη χωρίς σχολικά δίδακτρα, με ελάχιστους πόρους. Στο σχολείο αυτό είναι πάνω από 200 παιδιά που χρειάζονται την βοήθειά μας», είπε στο «Εθνοσπόρ» η αθηναΐα πασαδόρος που στο παρελθόν έχει κατακτήσει πρωταθλήματα με την ΑΕΚ και τη Μιλούζ ενώ την προσπάθεια της αναμένεται να βοηθήσει και η ελληνική βολεϊκή κοινότητα.

Η μεγάλη απόφαση και το Ευρωπαϊκό

Τις επόμενες ημέρες η Παπαφωτίου αναμένεται να ανακοινώσει και την απόφαση της σχετικά με το που θα συνεχίσει την καριέρα της καθώς έχει προτάσεις από τη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία. Οσο για την πρώτη παρουσία της Εθνικής βόλεϊ γυναικών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από σχεδόν 20 χρόνια είπε: «Ο μεγάλος στόχος του καλοκαιριού είναι το ευρωπαϊκό. Πέρυσι τα κορίτσια έκαναν φοβερή πορεία στα προκριματικά και μετά από πολλά χρόνια, η Ελλάδα επιστρέφει σε τελική φάση. Για το ευρωπαϊκό λιγκ δεν υπάρχει πολύς χρόνος προετοιμασίας, οι περισσότερες αθλήτριες έχουμε τελειώσει πριν λίγο καιρό τις υποχρεώσεις μας με τις ομάδες μας. Όλες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε με την Εθνική».

ΖανζιβάρηΣπορΜιλούζΑθηνά ΠαπαφωτίουβόλεϊΤανζανία