Αθλητισμός|15.05.2019 14:23

Τσιτσιπάς: «Δαχτυλίδι ο Αντετοκούνμπο, Γουίμπλεντον εγώ»!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Είναι σταρ του τένις πλέον και ως τέτοιος αντιμετωπίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας, νούμερο εφτά στον κόσμο, κάνει πρεμιέρα σήμερα (18:30) με αντίπαλο τον πολλά υποσχόμενο, 17χρονο Ιταλό Γιάνικ Σίνερ, αν και ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί λόγω βροχής.

Με αφορμή αυτή την μονομαχία, πάντως, η «Gazzetta dello Sport», μια από τις πιο ιστορικές αθλητικές εφημερίες παγκοσμίως, φιλοξένησε συνέντευξη του Στέφανου, ο οποίος στην ιταλική πρωτεύουσα έδειξε και τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, παρέα με την Μαρία Σάκκαρη.

«Εχω ακούσει για τον Σίνερ, αλλά δεν τον έχω δει ποτέ να παίζει. Σίγουρα, όμως, πρόκειται για έναν αθλητή με πολύ ταλέντο. Τέτοια παιχνίδια είναι πάντα πολύ δύσκολα, γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει και θα παίξει απελευθερωμένος» εξήγησε ο Τσιτσιπάς για την μονομαχία του με τον, κατά πολλούς, πιο υποσχόμενο Ιταλό τενίστα.

Στο μέρος του ταμπλό του Στέφανου, βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει, εφόσον οι δύο τους φτάσουν στα προημιτελικά του τουρνουά. «Είμαι πολύ περίεργος για το πώς θα εξελίσσονταν μια τέτοια αναμέτρηση. Δεν τον έχω αντιμετωπίσει ποτέ στο χώμα, δεν έχουμε καν προπονηθεί μαζί στο χώμα, οπότε θα ήταν μια σημαντική καινοτομία» επισήμανε για την πιθανή του κόντρα με τον Ελβετό θρύλο, τον οποίο νίκησε στο Οπεν της Αυστραλίας.

«Λατρεύω την πόλη (σ.σ. Ρώμη), αυτό ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά και ονειρεύομαι να το κατακτήσω» συνέχισε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος αρχίζει να συνηθίζει την… πολιορκία των θαυμαστών για αυτόγραφα και φωτογραφίες, λέγοντας για τους νεότερους φαν του ότι «είναι πολύ ωραίο συναίσθημα, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη, γιατί εμείς πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Τα παιδιά μας παρακολουθούν, μας μιμούνται και εμείς πρέπει πάντα να το θυμόμαστε αυτό».

Στην συνέντευξη, ο 20χρονος τενίστας εξηγεί ότι προσπαθεί να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερος… μεγάλος αδελφός για τα αδέλφια του, ξεκαθαρίζει ότι στο σπίτι μιλούν ελάχιστα για τένις, ευγνωμονεί τους γονείς του γι’ αυτό που είναι («το οφείλω σε μεγάλο βαθμό σε εκείνους») και επιβεβαίωσε ότι κάνει… αποτοξίνωση από το κινητό του.

«Το χρησιμοποιώ όσο γίνεται λιγότερο, γιατί διαπίστωσα ότι μου αφαιρούσε ενέργεια, συγκέντρωση. Ολοι πρέπει να το κάνουμε. Πλέον κοιμάμαι πολύ καλύτερα, διαβάζω, έκανα νέους φίλους και, πάνω απ’ όλα, βλέπω τα πράγματα μέσα από τα μάτια μου και όχι μέσω μιας οθόνης» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Δεν θα μπορούσε, τέλος, να μην υπάρξει αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την δημοσιογράφο Φεντερίκα Κότσι να τον χαρακτηρίζει, μαζί με τον Τσιτσιπά, ως «την εικόνα μιας νεανικής και νικήτριας Ελλάδας». Τι είπε ο Στέφανος για τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς;

«Είμαι πολύ περήφανος που εγώ και εκείνος καταφέραμε να φέρουμε τον αθλητισμό στην χώρα μας σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί, ευγενικό, έχουμε μιλήσει αρκετές φορές και θεωρώ ότι θα γίνει σύντομα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Η Ελλάδα αξίζει αθλητές όπως εμάς, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και είναι περήφανοι που φέρουν την ελληνική σημαία σε όλο τον πλανήτη, αποδεικνύοντας ότι και μια χώρα με δυσκολίες μπορεί να αναγεννηθεί» ήταν η ξεχωριστή απάντηση του Στέφανου ο οποίος, ερωτηθείς αν εύχεται το δαχτυλίδι των πρωταθλητών του ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και ένα Γκραν Σλαμ για εκείνον, δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει. «Ναι, εννοείται. Μακάρι το Γουίμπλεντον, αν είναι εφικτό» σχολίασε σχετικά.

ΝΒΑΓιάννης ΑντετοκούνμποΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις