Αθλητισμός|21.10.2018 17:58

Πώς η υπόθεση Κασόγκι «κολάει» την πώληση της Γιουνάιτεντ

Newsroom

Κι όμως, η υπόθεση Κασόγκι, μπορεί να επηρεάσει πολλές καταστάσεις και μία εξ αυτών είναι και το ποδόσφαιρο και δη αυτό του υψηλού επιπέδου. Πώς εμπλέκεται μία εκ των κορυφαίων ομάδων και brand names του πλανήτη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την υπόθεση Κασόγκι;

Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, εμπλέκεται στο ενδεχόμενο αγοραπωλησίας των «κόκκινων διαβόλων» και σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο το ενδιαφέρον του «γαλαζοαίματου» Κροίσου είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Δημοσιεύματα στο νησί, αναφέρουν μάλιστα ότι λίαν συντόμως, ο υιός του, πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που «τρέχει» το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ της βασιλικής οικογένειας, θα χτυπήσει την πόρτα των Γκλέιζερ με προσφορά που θα αγγίζει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι δυο πλευρές συνεργάζονται σε εμπορικό επίπεδο, καθώς η ομάδα του Μάντσεστερ, έχει συμφωνία με την Saudi Telecom, η οποία της αποφέρει ένα πολύ καλό ποσό.

Ωστόσο, πηγές από την Αγγλία αναφέρουν ότι αν δεν διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση Κασόγκι, αποκλείεται οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες να καθίσουν στο τραπέζι με την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντδολοφονία ΚασόγκιΣαουδική Αραβία