Αθλητισμός|15.05.2019 15:53

ΑΕΚ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΚΕΔ για τον τελικό

Σταύρος Καζαντζόγλου

Στην αλλαγή ρόλων των τριών διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ φέρεται να προχώρησε η ΚΕΔ -με τη σύμφωνη γνώμη του Βίτορ Μέλο Περέιρα- σύμφωνα με σημερινό (15/5) δημοσίευμα της Live sport. Με αφορμή αυτό, η ΑΕΚ προχώρησε σε επιστολή προς τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή και κοινοποίηση προς τους Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA) ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ) για το θέμα.

Η επιστολή της ΑΕΚ είναι σε αυστηρό ύφος και έχει μορφή τελεσίγραφου προς τον Μέλο Περέιρα. Ζητά εντός 24 ωρών από την παραλαβή της, να απαντήσει επισήμως και γραπτώς για το αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στον ελληνικό Τύπο περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, τι ακριβώς συνέβη τελικά, ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση και ποιος το γνώριζε.

Στην επιστολή της ΑΕΚ-  υπογράφεται δια του προέδρου της ΠΑΕ, Ευάγγελου Ασλανίδη – εκφράζεται προκαταβολικά η πλήρης απογοήτευση και η ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, στην περίπτωση που όντως ισχύουν και επιβεβαιώσει βεβαίως ο ίδιος τα γεγονότα, όπως αναφέρονται στον Τύπο.

Παράλληλα, στην επιστολή αναφέρεται ότι τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ. Επίσης, αναφέρονται και τα παράπονα της ΑΕΚ από τη διαιτησία της εξάδας στον τελικό και την εμπλοκή του πρώτου βοηθού σε φάση πέναλτι, με ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν.

Η ΑΕΚ τονίζει ότι επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της, εφόσον προκύψει η εν κρυπτώ αλλαγή της σύνθεσης. Παράλληλα, στην ΠΑΕ εκφράζονταν απορίες για τη σιγή ιχθύος μέχρι τώρα ΕΠΟ, ΚΕΔ και Περέιρα για ένα θέμα που όπως σημειώνουν ξεπερνά τα όρια της ηθικής τάξης. Τονιζόταν δε, ότι η ΑΕΚ επέλεξε για μία ακόμα φορά να κινηθεί θεσμικά, ώστε να είναι ξεκάθαρο σε όλους.

Η ΑΕΚ πλέον αναμένει τις γραπτές εξηγήσεις του Περέιρα, ώστε να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της. Στην επιστολή της ΑΕΚ πάντως, αυτό που προέχει είναι η επίσημη τοποθέτηση για το τι ακριβώς συνέβη και το αν είναι αλήθεια όσα έχουν γραφτεί.

Μέλο ΠερέιραΑΕΚποδόσφαιρο