Αθλητισμός|11.11.2018 11:27

Κορυφαίος ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Kατέκτησε το Νext Gen Finals

Κώστας Ασημακόπουλος

Tο αστέρι του Στέφανου Τσιτσιπά έλαμψε μεταξύ των κορυφαίων του 2018. Ο 20χρονος σούπερ σταρ έβαλε έναν ακόμα τίτλο στο παλμαρέ του αυξάνοντας παράλληλα το κασέ του κατά 407.000 Ευρώ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του κατέκτησε το Next Gen Finals που ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο. 
Στον τελικό ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Αλεξ ντε Μινιόρ με 2-4, 4-1, 4-3 (3), 4-3 (3) και κατέκτησε αήττητος το έπαθλο της διοργάνωσης. Στο τουρνουά αυτό συμμετείχαν οι 8 κορυφαίοι νέοι αντισφαιριστές της χρονιάς. 

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε νωθρά χάνοντας το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς στο σερβίς του και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Με 2-1 σε μπροστά στο σκορ ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο 4ο σετ για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο του. Προηγήθηκε με 3-2 και έφτασε στο 30-40 στο σερβίς του αντιπάλου του. Ο Αυστραλός έπαιξε δύο καλούς πόντους, σώζοντας το γκέιμ, στέλνοντας το σετ στο τάι μπρεικ. Από τον πρώτο πόντο ο Στέφανος ήταν κυρίαρχος, φτάνοντας νωρίς σε μίνι μπρέικ (2-0). Ο Ντε Μινόρ επέστρεψε (3-3) αλλά ο Τσιτσιπάς με νέο μίνι μπρέικ, πήρε και πάλι το προβάδισμα (5-3). Εν τέλει, ο Στέφανος έκλεισε το τάι μπρέικ με 7-3 και ολοκλήρωσε τη νίκη με 3-1 σετ. 

Με το νέο του θρίαμβο ο Τσιτσιπάς ισχυροποιεί την παρουσία του στην 15η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Με το τουρνουά στο Μιλάνο κλείνουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Τσιτσιπά στο διεθνή χώρο για το 2018. Θα ακολουθήσουν ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα και προετοιμασία στη Γαλλία πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Στέφανος Τσιτσιπάς