Αθλητισμός|16.05.2019 10:58

Κύπελλο Ιταλίας: Καυγάς του Μιχαΐλοβιτς με οπαδό της Λάτσιο! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ποιος είδε τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και δεν τον φοβήθηκε! Ο Σέρβος προπονητής της Μπολόνια και άλλοτε αστέρας της Λάτσιο (από το 1998 έως το 2004), θέλησε να βρεθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, για να δει την παλιά του ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου με την Αταλάντα, στον οποίο οι «Λατσιάλι» επικράτησαν με 2-0.

Στον δρόμο για το γήπεδο, όμως, συνάντησε διάφορους οπαδούς της Λάτσιο, μερικοί εκ των οποίων δεν τον έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αφού δεν ξεχνούν ότι, προτού φορέσει την φανέλα της Λάτσιο, έπαιξε για δύο χρόνια στην αιώνια αντίπαλο, την Ρόμα.

Ενας εξ’ αυτών, λοιπόν, τον αποκάλεσε «zingaro» (κυριολεκτικά σημαίνει «γύφτος», αλλά επί της ουσίας είναι «τσιγγάνος», απαξιωτικός και ρατσιστικός όρος για όσους προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία), κάνοντας έξαλλο τον 50χρονο «Μίχα».

«Ποιον είπες τσιγγάνο;» φώναξε ο Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς τον οπαδό, με αποτέλεσμα οι παρόντες αστυνομικοί να επέμβουν, να τον συγκρατήσουν και να τον προτρέψουν να αποχωρήσει, ώστε να μην… ξεφύγει η κατάσταση.

 

Πριν από τον τελικό, πάντως, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα πέντε συλλήψεις και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στις συγκρούσεις τους με την αστυνομία, οπαδοί της Λάτσιο προέτρεπαν τους αστυνομικούς να πυροβολήσουν: «Εμπρος, τι περιμένεις, πυροβόλα»!

επεισόδιαΣίνισα ΜιχαΐλοβιτςποδόσφαιροΛάτσιορατσισμόςΚύπελλο Ιταλίας