Αθλητισμός|16.05.2019 16:24

ΑΕΚ: Επίσημη καταγγελία εναντίον του Περέιρα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Σε επίσημη καταγγελία εναντίον του Μέλο Περέιρα προχωρά η ΑΕΚ, έπειτα από την απάντηση του Πορτογάλου διαιτητή στην επιστολή που είχε στείλει χθες (15/5) η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Η ΑΕΚ φέρετα, ότι ήδη έχει ενημερώσει την ΕΠΟ για την απογοήτευση που αισθάνεται από τη στάση του Περέιρα, τονίζοντας στη διαμαρτυρία της, ότι ανέμενε κάτι πιο σαφές σε άμεση συσχέτιση με τους διεθνείς κανονισμούς για όλα όσα έγιναν στον τελικό.

Για την ΑΕΚ, η απάντηση του Περέιρα δεν αφήνει άλλη επιλογή πλην της επίσημης καταγγελίας εναντίον του. Στην ΑΕΚ ετοιμάζουν το σχετικό κείμενο της καταγγελίας και διατείνονται ό,τι είναι αποφασισμένοι για όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον του Περέιρα. Πιθανότατα η καταγγελία εναντίον του Περέιρα θα κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, αλλά είναι κάτι που το εξετάζει το νομικό επιτελείο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την ΑΕΚ, ο κύριος Mέλο Περέιρα στη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν στον τελικό με την τριγωνική αλλαγή των διαιτητών, επιβεβαιώνει τις αλλαγές στη διαιτητική ομάδα του τελικού, λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού. Κατά την ΑΕΚ, ο Περέιρα εμφανίζεται να αναφέρει, ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ό,τι στο VAR πήγε ο τέταρτος γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR.

Η ΑΕΚ υποστηρίζει, ότι στην απάντηση του ο Περέιρα δεν δίνει εξήγηση γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο πρώτος βοηθός από τον τέταρτο. Κατά την άποψη της ΑΕΚ, ο αρχιδιαιτητής δεν κάνει αναφορά σε κάποιον κανονισμό για τις αποφάσεις του, αλλά στηρίζεται στα διεθνή στάνταρντ και τονίζει ότι όλα έγιναν με τη συμφωνία του παρατηρητή διαιτησίας.

ΑΕΚΜέλο ΠερέιραΠΑΟΚποδόσφαιρο