Αθλητισμός|16.05.2019 19:47

Απίστευτο πάρτι: 100 χιλιάδες φίλαθλοι στη φιέστα του Αγιαξ! (pics, vids)

Newsroom

Από το 2014 είχε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ο Αγιαξ, που έπειτα από μια πενταετία επέστρεψε στην κορυφή της Eredivisie. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα για τον Αίαντα βλέποντας την Αϊντχόφεν να σηκώνει τρεις κούπες και τη Φέγενορντ άλλη μία. Εφτασε όμως η στιγμή της δικαίωσης σε μια σεζόν που λίγο έλειψε να πετύχει το απόλυτο και με συμμετοχή στον τελικό του Champions League απ' όπου όμως αποκλείστηκε με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι φίλοι του Αγιαξ ξεχύθηκαν στους δρόμους του Αμστερνταμ για να γιορτάσουν την κατάκτηση του 34ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου που αφιερώθηκε στον άτυχο νεαρό παίκτη της ομάδας Αμπντελάκ Νούρι. Εξ ου και οι φανέλες με το 34 που φορούσαν οι παίκτες της ομάδας. Μάλιστα, στην ειδική εξέδρα που έχει στηθεί έδωσαν το «παρών» τόσο ο πατέρας του Νούρι όσο και ο αδερφός του. 

Η συγκέντρωση του πλήθους πάντως στη φιέστα του Αγιαξ ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 100.000 οπαδούς, οι οποίοι δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες και τα video:

T
T
T

φιέσταποδόσφαιροΟλλανδίαΑγιαξ