Αθλητισμός|16.05.2019 20:00

Παναθηναϊκός: Φιλική «τριάρα» (και) στον Πανιώνιο

Κώστας Γουλής

Δεν συνάντησε και ιδιαίτερες… δυσκολίες ο Παναθηναϊκός στο να επικρατήσει του Πανιωνίου με το ευρύ 3-0, στο (προπονητικού χαρακτήρα) φιλικό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (16/5) στο «Γ. Καλαφάτης».

Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε αυτή τη φορά συνολικά 17 παίκτες, καθαρά της πρώτης ομάδας κι όχι τους «πιτσιρικάδες». Αφενός διότι οι περισσότεροι «μικροί» επαγγελματίες έπαιξαν το απόγευμα της Τετάρτης (15/5) στο εξ αναβολής ντέρμπι  με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα Κ19 κι αφετέρου, διότι οι περισσότεροι εξ αυτών ταξιδεύουν την Κυριακή (19/5) για το Κατάρ, προκειμένου να συμμετάσχουν σε τουρνουά της Ακαδημίας «Aspire», μαζί με τις Κ14 και Κ16.

Αυτό, καταπώς φαίνεται ήταν το τελευταίο παιχνίδι των «πράσινων» για την εφετινή σεζόν, καθώς δεν βρέθηκε αντίπαλος και για τρίτο ματς και πιθανότατα κι ο Δώνης θα «σφυρίξει» νωρίτερα απ’ τις 24/5 το φινάλε της σεζόν. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 17' μετά από σέντρα του Θεοχάρη από δεξιά και κοντινή προβολή του Βέργου. Στο 19’ λεπτό ήρθε και το 2-0 για το «τριφύλλι» μετά από φάση διαρκείας. Ο Χατζηθεοδωρίδης σέντραρε, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δεξιό δοκάρι, στην επαναφορά ο Ινσούα σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Νίκας. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Θεοχάρης έκανε συρτή σέντρα με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα έπειτα από διεκδίκηση των Βέργου και Μίκο. Ο Πανιώνιος είχε μια καλή στιγμή στο 66' από φάουλ του Κούρντι που απέκρουσε με εκτίναξη ο Κότσαρης. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 79’ λεπτό όταν από κόρνερ του Στάικου, η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή και ο Αρμενάκας με φαλτσαριστό πλασέ από δεξιά έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Πανιωνίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (46' Κότσαρης), Θεοχάρης (46' Αποστολάκης), Ινσούα (46' Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουρμπέλης (68' Θεοχάρης), Κάτσε (46' Παντελάκης), Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης (46' Αρμενάκας), Βέργος (46' Στάικος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Νίκας, Μανθάτης, Ντομίνγκες, Μίκο, Παπαγεωργίου, Κούρντι, Οικονομίδης, Τσιλούλης, Μακρύλλος, Σαραμαντάς, Γρίβας (μέλος της Κ19). Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Κόρμπος, Σταυρόπουλος, Σουσώνης, Νομικός (μέλος της Κ19).

Γιώργος ΔώνηςφιλικόΠανιώνιοςΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροSuperLeague