Πόλο: Ο τίτλος έμεινε στον Πειραιά για έκτη συνεχή χρονιά
NewsroomΟ Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο πόλο γυναικών μετά τη νίκη που σημείωσε επί της Βουλιαγμένης με 7-5 στον πέμπτο και τελευταίο τελικό που έγινε στο κολυμβητήριο «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά.
Πρόκειται για τον 6ο συνεχόμενο τίτλο και 10ο συνολικά του Ολυμπιακού που πλησίασε τα 11 πρωταθλήματα της Βουλιαγμένης.
Τα πάντα κρίθηκαν στα δύο τελευταία 8λεπτα στα οποία ο Ολυμπιακός επικράτησε και τις δύο φορές με 2-1 και πήρε τη διαφορά των δύο πόντων.
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έκανε το 6-4 με σουτ από τη θέση της φουνταριστής και η Μαργαρίτα Πλευρίτου ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό 7-5 με σουτ από την περιφέρεια στα 55'' από το φινάλε.
Η κούπα στην Φιλιώ
Η αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη έκλεισε την καριέρα της σηκώνοντας το τρόπαιο. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του πέμπτου τελικού αποβλήθηκε από τον πάγκο της Βουλιαγμένης η Αλεξία Καμμένου. «Ο τίτλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το θέλαμε πολύ και έπαιξε ρόλο η απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-1, 2-1.
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1 , Μπάκλινγκ 1 , Ελευθεριάδου , Μανωλιουδάκη , Αβραμίδου , Ασημάκη 2 , Μ. Πλευρίτου 1 , Έγκενς, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 2 , Μυριοκεφαλιτάκη , Δουρέκα, Κανετίδου, Παπαναστασίου.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1 , Χυδηριώτη 1 , Ελληνιάδη , Κοκκινάκη, Ξενάκη , Νίνου Ε., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου.
- «Μας μετατρέπουν σε ενεργειακό σκουπιδότοπο»: Ανησυχία για μονάδα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο
- Το υπουργικό ζεύγος που πήγαινε στο Κολωνάκι, η Ντόρα που κάτι ξέρει και τα διυλιστήρια στο κάδρο Τσίπρα
- Μητσοτάκης από ΗΠΑ: Τα «2+2» μηνύματα σε Άγκυρα και επενδυτές και το κρίσιμο σπριντ πριν τον ΟΗΕ
- «Έκανε φασαρίες»: Τι λένε γείτονες για τον 27χρονο που δολοφόνησε με 15 μαχαιριές την Πηνελόπη