Αθλητισμός|17.05.2019 11:35

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Ιστορική μέρα στην «αιώνια πόλη» δίνουν μαζί αγώνες για ημιτελικά

Κώστας Ασημακόπουλος

Η «παραμυθένια» παράλληλη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο στερέωμα του παγκοσμίου τένις έχει αφήσει άφωνο τον πλανήτη. Το κορυφαίο ζευγάρι σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και σήμερα ετοιμάζονται για νέες προσκλήσεις καριέρας.

Είναι η πρώτη φορά που στο ίδιο τουρνουά και μάλιστα της κατηγορίας Μάστερς 1000 που φτάνουν μαζί μέχρι τα προημιτελικά.

Η τέταρτη μάχη με τον Φέντερερ

Πρώτος θα ριχτεί στη μάχη ο Στέφανος Τσιτσιπάς που στις 17.00 ώρα Ελλάδας στο Φόρο Ιτάλικο της Ρώμης θα αντιμετωπίσει το ίνδαλμα του Ρότζερ Φέντερερ για μία θέση στα ημιτελικά. Θα είναι η τρίτη αναμέτρηση των δύο και μετρούν από μία νίκη.

Ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον Φέντερερ στον 4ο γύρο του όπεν της Αυστραλίας που ο ίδιος την χαρακτήρισε την πιο σημαντική στην καριέρα του. Απάντησε ο Φέντερερ με νίκη στο Ντουμπάι ενώ έχει νικήσει και το μεταξύ τους παιχνίδι για το Χόπμαν Καπ.

«Αν είμαι in the zone»

«O Φέντερερ θεωρείται θρύλος στο τένις. Όλοι τον σέβονται. Πιστεύω ότι θα είναι δύο φορές πιο δύσκολα από ό,τι σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη). Πιστεύω ότι με το αγωνιστικό μου πνεύμα και ο τρόπος που αντιμετωπίζω τους αγώνες, αν είμαι in the zone την Παρασκευή πιστεύω ότι μπορώ να καταφέρω κάτι», είπε ο Τσιτσιπάς.

Ισπανικός εμφύλιος

Νωρίτερα έχει προγραμματιστεί ο ισπανικός εμφύλιος του Ναδάλ με τον Βερντάσκο και ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Ελβετό θα ακολουθήσει.

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, o Νόβακ Τζόκοβιτς που έρχεται από την κατάκτηση του τουρνουά στη Μαδρίτη θα διεκδικήσει την 9η σερί νίκη επί του Αργεντινού Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο που έχει επανέλθει δυναμικά μετά τον τραυματισμό στο γόνατο στο τέλος του 2018. Ο Ιάπωνας Κέι Νισικόρι θέλει να ενισχύσει περισσότερο τη θέση του στην αναμέτρηση με τον Αργεντινό Ντιάγκο Σβάρτσμαν.  

Μάστερς Ρώμη - Προημιτλικά ανδρών

Κόρτ Centrale:
15.30: Φερνάντο Βερντάσκο (Ισπανία-Νο38) - Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία-Νο2)
17.00: Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα-Νο7) - Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία-Νο3)
22.00: Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία-Νο1) - Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο (Αργεντινή-Νο9)
Κορτ Grandstand:
14.30: Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Αργεντινή-Νο24) - Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία-Νο6)

Η Σάκκαρη με τη Μλαντένοβιτς

Λίγη ώρα αργότερα από τον Στέφανο, θα πατήσει το Centrale η Μαρία Σάκκαρη για να αντιμετωπίσει την Γαλλίδα Κριστίνα Μλαντένοβιτς. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για την αναμέτρηση των δύο μεγάλων εκπλήξεων στο Μάστερ της Ρώμης καθώς και οι δύο βρίσκονται στην καλύτερη περίοδο της σεζόν με διαδοχικές νίκες απέναντι σε αθλήτριες του Τοπ-20.

Μάλιστα αμφότερες ξεκίνησαν το τουρνουά από τα προκριματικά σημειώνονταν δύο νίκες και στη συνέχεια πέτυχαν τρεις νίκες μέχρι να μπουν στα προημιτελικά.

Η Σάκκαρη σε 5 αγώνες στο τουρνουά έχει χάσει μόλις ένα σετ με 7-5 και αυτό από την Πέτρα Κβίτοβα στον χθεσινό αγώνα.

Η Μλαντένοβιτς στο παρελθόν είχε μπει και στο Τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης του WTA, τώρα έχει πέσει στο Νο63 αλλά όπως αποδεικνύει έχει επιστρέψει δυναμικά.

Οσάκα εναντίον Μπέρτενς

Νωρίτερα το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Ναόμι Οσάκα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς που προέρχεται από την κατάκτηση του Μάστερ στη Μαδρίτη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της 19χρονης Μαρκέτα Βοντρούσοβα η οποία έκανε την σούπερ έκπληξη απέναντι στη Σιμόνα Χάλεπ και ετοιμάζεται για νέα υπέρβαση απέναντι στην Γιοχάνα Κόντα. Τέλος η Βικτόρια Αζαρένκα θα βρεθεί απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα.

Μάστερς Ρώμη - Προημιτελικά γυναικών

Κόρτ Centrale:
13.00: Ναόμι Οσάκα (Ιαπωνία-Νο1) - Κίκι Μπέρτενς (Ολλανδία-Νο4)
20.30: Κριστίνα Μλαντένοβιτς (Γαλλία-Νο63) - Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα-Νο39)
Κορτ Grandstand:
16.30: Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Τσεχία-Νο44) - Γιοχάνα Κόντα (Μ.Βρετανία-Νο42)
Κορτ Pietrangeli:
15.30: Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία-Νο51) - Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία-Νο7)

Μαρία ΣάκκαρηΣπορΡώμη ATPΡώμη WTAΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς