Αθλητισμός|11.11.2018 12:55

Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μαρτίνς για το αποψινό ντέρμπι

Newsroom

Το εγκώμιο της ομάδας του Γιώργου Δώνη έπλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς αναφερόμενος στην αποψινή (Κυριακή, 11/11) αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε σχετικά μιλώντας στην κάμερα της “Nova”:

«Σε αντίθεση με όσα περίμενε ο κόσμος στην αρχή της σεζόν λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε, είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Η θετική έκπληξη. Είναι μία ομάδα που κανένας δεν περίμενε πως θα κάνει αυτά τα αποτελέσματα και αυτή την πορεία. Όλοι περιμέναμε πως θα ήταν η χειρότερη χρονιά του φέτος. Αντίθετα έχει νίκες, έχει κάνει καλά παιχνίδια, έχει δείξει ποιότητα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Είναι μία ομάδα που αποτελείται από πολλούς νέους ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά και με πολλούς έμπειρους παίκτες στην άμυνα. Είναι ένας συνδυασμός που αποτελεί ένα σύνολο μιας ποιοτικής ομάδας. Οι επιθετικοί παίκτες είναι νέοι, είναι δραστήριοι και δίνουν όλοι την ενέργεια σε όλο το παιχνίδι. Οι αμυντικοί με την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν την ομάδα, να της δώσουν μια σταθερότητα. Έχει επίσης έναν πολύ έμπειρο προπονητή, ο οποίος είναι συνηθισμένος να δουλεύει με νέους παίκτες. Ξέρει να τους διαχειρίζεται». 

Σε μια γενικότερη τοποθέτηση για τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός συμπλήρωσε: «Ξέρουμε όλοι πως το παιχνίδι αυτό δεν είναι μόνο όσα συμβούν μέσα στα 90 λεπτά, αλλά το τι σημαίνει για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό, έχουμε δει διάφορα αποτελέσματα. Γνωρίζουμε πως μέσα στην έδρα μας ότι είμαστε καλύτεροι και έχουμε καλά αποτελέσματα. Όμως κόντρα στον Παναθηναϊκό έχουμε και ισοπαλίες και ήττες. Όλα αυτά σημαίνουν πως θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί σ' ένα παιχνίδι που δεν θα έχει καμία ευκολία και που θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας εάν θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Πώς, όμως, σκοπεύει να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της αναμέτρησης που ξεκινά στις 19.30; Στην αποστολή που ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου δεν βρίσκονται τα ονόματα των Τσιμίκα, Φετφατζίδη, Μεριά, ενώ ο Νάτχο με τον Ναουέλ ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που τους ταλαιπώρησαν από τον αγώνα της Πέμπτης με τη Ντουντελάνζ και τέθηκαν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. 

Αναφορικά με την ενδεκάδα το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε είναι το πιο πιθανό δίδυμο στον άξονα με τον Φορτούνη μπροστά τους. Λάζαρος και Ποντένσε θα ξεκινήσουν στα δύο «φτερά» με τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης. Πρόκειται για την ίδια ενδεκάδα που είχε παραταχθεί και την προηγούμενη Κυριακή κόντρα στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Διαθέσιμοι για το ντέρμπι των «αιωνίων» είναι ακόμη οι Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Τοροσίδης, Μιράντα, Καμαρά, Τουρέ και Μάνος. 

Πέδρο ΜαρτίνςΟλυμπιακόςποδόσφαιροΠαναθηναϊκός