Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Ακάθεκτο το Μαρόκο νίκησε άνετα το Καμερούν
NewsroomΜε αποφασιστικότητα, ποιότητα και την ώθηση της έδρας, το Μαρόκο συνέχισε ακάθεκτο την πορεία του προς τον μεγάλο στόχο, επιβεβαιώνοντας γιατί θεωρείται το απόλυτο φαβορί για το εφετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής.
Τα «Λιοντάρια του Άτλαντα» επικράτησαν με 2-0 του Καμερούν στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης στο κατάμεστο «Stade Prince Moulay Abdalah» του Ραμπάτ, και εξασφάλισαν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Αλγερία - Νιγηρία.
Η ομάδα του Ουαλίντ Ρεγκραγκί μπήκε με ξεκάθαρη πρόθεση να επιβάλει τον ρυθμό της και το κατάφερε από νωρίς. Στο 26ο λεπτό, η υπεροχή του Μαρόκου μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν ο Μπραχίμ Ντίαθ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική σέντρα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος ήταν και πάλι από τους πιο δραστήριους παίκτες του Μαρόκου. Ο Μπραχίμ Ντίαθ έφτασε τα πέντε γκολ στο τουρνουά και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ.
Το Καμερούν προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δυσκολεύτηκε να βρει καθαρές φάσεις απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα. Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, δεν ρίσκαραν και περίμεναν τη σωστή στιγμή για να «τελειώσουν» το ματς. Αυτή ήρθε στο 74’, όταν ο Σαϊμπάρι εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Αγκουέρ και έγραψε το 2-0, βάζοντας τέλος σε κάθε αμφιβολία.
To Mαρόκο κυνηγά έναν ιστορικό τίτλο καθώς έχει να σηκώσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής -τότε Copa Africa- από το 1976, τη μία και μοναδική φορά που αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα της ηπείρου.
Προημιτελικοί
09/01/2026
- Μάλι - Σενεγάλη 0-1
- Καμερούν - Μαρόκο 0-2
10/01/2026
- Αλγερία - Νιγηρία 18:00
- Αίγυπτος - Ακτή Ελεφαντοστού 21:00
Ημιτελικοί
14/01/2026
- Σενεγάλη - Αίγυπτος ή Ακτή Ελεφαντοστού 18:00
- Μαρόκο - Αλγερία ή Νιγηρία 21:00
- Ο σεβασμός του Μητσοτάκη στο Διεθνές Δίκαιο, τα πρόσωπα που μιλούν με την Καρυστιανού και η «οπισθοχώρηση» του Καιρίδη
- Χιόνια στα βόρεια της Αττικής, Χαλκιδική, νησιά και αλλαγή σκηνικού από την Τρίτη - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
- Ρομπίνα Αμινιάν: Ποια ήταν η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τις δυνάμεις καταστολής στο Ιράν
- Η στρατηγική Μητσοτάκη μέχρι τις επόμενες κάλπες - Το στοίχημα της συσπείρωσης με αφήγημα σταθερότητας