Αθλητισμός|18.05.2019 19:51

Η δυναστεία της Μπάγερν: Κατέκτησε τον 7ο σερί τίτλο στη Γερμανία (vids)

Newsroom

Δυναστεία! Η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει να κυριαρχεί στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς συνέτριψε με 5-1 την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην Αλιάντς Αρένα για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, διατήρησε το +2 από την Ντόρτμουντ που έδωσε μάχη αλλά έμεινε στη δεύτερη θέση και έφτασε στην κατάκτηση του έβδομου σερί πρωταθλήματος και του 29ου συνολικά στην ιστορία της.

Οι Βαυαροί από το 53' μέχρι το 78' πέτυχαν τέσσερα γκολ, με τους Ριμπερί και Ρόμπεν να σκοράρουν στο «αντίο» τους σε έναν σύλλογο που υπηρέτησαν με επιτυχία επί σειρά ετών.

Η Μπάγερν προφανώς θα παίξει στους ομίλους του Champions League όπως και οι Ντόρτμουντ, Λειψία και Λεβερκούζεν, ενώ Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Europa League. Η Αϊντραχτ εξασφαλίζοντας την έβδομη θέση θα παίξει στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στην ουρά της βαθμολογίας, Ανόβερο και Νυρεμβέργη αποχαιρέτησαν την Βundesliga, ενώ η Στουτγκάρδη του Τάσου Δώνη θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία σε αγώνες μπαράζ με την τρίτη της βαθμολογίας της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας.

Δείτε video με τα highlights, τη στέψη των πρωταθλητών και τη συγκίνηση στο αντίο του Ρόμπεν και του Ριμπερί:

H τελική βαθμολογία

Μπάγερν ΜονάχουΜπορούσια ΝτόρτμουντΓερμανίαBundesliga