Αθλητισμός|18.05.2019 22:42

Μπενφίκα: Πρωταθλητές Βλαχοδήμος και Σάμαρης (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ο Κώστας Λάμπρου κατέκτησε το νταμπλ στην Ολλανδία με τον Αγιαξ, κάτι που μπορεί να κάνει και ο Κώστας Μήτρογλου στην Τουρκία με την Γαλατάσαραϊ. Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Ανδρέας Σάμαρης, πάντως, προστέθηκαν ήδη στο γκρουπ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που κατέκτησαν φέτος τίτλο με ομάδα του εξωτερικού.

Ο τερματοφύλακας πήρε τον δεύτερο τίτλο της ζωής του (μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21 με την Γερμανία, το 2017), ενώ ο μέσος το πέμπτο πρωτάθλημα της καριέρας του και το τέταρτο με την Μπενφίκα (το πρώτο με τον Ολυμπιακό), η οποία επέστρεψε στην κορυφή ύστερα από διάλειμμα ενός έτους (πέρυσι το πήρε η Πόρτο), έφτασε τα πέντε τα τελευταία έξι χρόνια και τα 37 συνολικά (αριθμός ρεκόρ).

Ο Σάμαρης, ο οποίος την Τρίτη (14/5) υπέγραψε νέο συμβόλαιο, έως το 2023, σέρβιρε την ασίστ στον Χάρις Σεφέροβιτς, για το πρώτο γκολ στη νίκη – σφραγίδα τίτλου επί της Σάντα Κλάρα.

Η εξαιρετική ασίστ του Σάμαρη

 

Το καταπληκτικό γκολ του Ζοάο Φέλιξ

 

Οι «Αετοί» βολεύονταν και με την ισοπαλία για να πανηγυρίσουν τον τίτλο, αφού υπερτερούσαν και στην ισοβαθμία με την Πόρτο. Θέλησαν, όμως, να γιορτάσουν το πρωτάθλημα με νίκη, την πήραν άνετα με 4-1 (16’, 56’ Σεφέροβιτς, 23’ Ζοάο Φέλιξ, 39’ Ράφα Σίλβα – 59’ Σέζαρ) και τερμάτισαν στο +2 από την δεύτερη Πόρτο, η οποία επικράτησε εντός έδρας της τρίτης Σπόρτινγκ με 2-1 (78’ Ντανίλο Περέιρα, 87’ Ερέρα – 61’ Λουίζ Φελίπε).

Η Μπενφίκα μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League, η Πόρτο θα παίξει στα προκριματικά, με Σπόρτινγκ, Μπράγκα και Γκιμαράες να παίρνουν μέρος στο Europa League, αφού η πέμπτη Μορεϊρένσε δεν δήλωσε συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Νασιονάλ Μαδέιρα και Φεϊρένσε έχουν υποβιβαστεί, με την τρίτη θέση να κρίνεται την Κυριακή (19/5) σε ματς «ο θάνατός σου, η ζωή μου», αφού η 15η Τοντέλα υποδέχεται την ισόβαθμη, 16η Ντεσπορτίβο Τσάβες (19:30). Η ισοπαλία εξυπηρετεί τους φιλοξενούμενους, αφού τότε θα υπερτερούν στην ισοβαθμία (είχαν νικήσει στον πρώτο γύρο), μόνο νίκη θέλουν οι γηπεδούχοι.

ποδόσφαιροΜπενφίκαΠορτογαλίαΟδυσσέας ΒλαχοδήμοςΑνδρέας Σάμαρης