Αθλητισμός|19.05.2019 19:12

La Liga: Φοβερό γκολ του Ντε Μπλάσις στην Μπάρτσα! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Μόλις ένα γκολ σε 24 συμμετοχές μετρούσε ο Πάμπλο ντε Μπλάσις με την φανέλα της Εϊμπαρ. Ο Αργεντινός μικρόσωμος μεσοεπιθετικός, ο οποίος άφησε την σφραγίδα του σε δύο χρόνια παρουσίας στον Αστέρα Τρίπολης (από το 2012 έως το 2014), επέλεξε το κατάλληλο ματς και αντίπαλο για να σημειώσει το δεύτερό του τέρμα στην La Liga.

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, ο Ντε Μπλάσις εκμεταλλεύτηκε την ασταθή έξοδο του Γιάσπερ Σίλεσεν και, με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ, «κρέμασε» τον Ολλανδό τερματοφύλακα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 45ο λεπτό του αγώνα στο «Ιπουρούα».

 

Οταν αποκτήθηκε, ο Ντε Μπλάσιας παρουσιάστηκε από την βασκική ομάδα παρέα με τον Μαρκ Κουκουρέγια, ο οποίος κατά σύμπτωση ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (20'), εις βάρος της παλιάς του ομάδας, η οποία έχει οψιόν επαναγοράς δύο εκατομμυρίων ευρώ και πιθανότατα θα την ενεργοποιήσει.

Για τους «Μπλαουγκράνα», ως συνήθως, σκόραρε δις και μέσα σε δύο λεπτά (!) ο Λιονέλ Μέσι (31', 32'), ο οποίος τελείωσε το πρωτάθλημα με 36 γκολ, είναι πρώτος σκόρερ για τρίτη διαδοχική σεζόν και το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει και φέτος το «Χρυσό Παπούτσι», ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη.

 

Για να μην τα καταφέρει, θα πρέπει ο Κιλιάν Μπαπέ (32 γκολ), να πετύχει τέσσερα τέρματα (για να τον ισοφαρίσει) ή πέντε (για να τον ξεπεράσει) στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος της Παρί Σεν Ζερμέν, στην έδρα της Ρεμς (Παρασκευή 24/5, 22:05).

«Αντίο» με νέα ήττα

19 βαθμούς (!) πίσω από την Μπαρτσελόνα (διαφορά – ρεκόρ) τερμάτισε η... τρίτη και καταϊδρωμένη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αποχαιρέτησε μια τραγική σεζόν με μια ακόμα ήττα, την πρώτη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στην δεύτερη θητεία του Ζινεντίν Ζιντάν.

Η Μπέτις εκμεταλλεύτηκε την προκλητική αδιαφορία της «Βασίλισσας», νίκησε με 2-0 (61' Λόρεν, 75' Χεσέ), αλλά μετά το τέλος του αγώνα αποχαιρέτησε τον προπονητή της Κίκε Σετιέν, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του (είχε ακόμα ένα χρόνο), παρ' ότι έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας της Σεβίλλης που, την ίδια σεζόν, νίκησε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μέσα στο σπίτι τους.

 

Αδοξο το φινάλε για τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος αποχωρεί από την Ρεάλ και πιθανόν να αντικαταστήσει τον Ικερ Κασίγιας στην Πόρτο, αλλά και του Γκάρεθ Μπέιλ, τον οποίο ο Ζιντάν δεν χρησιμοποίησε καν στο πιθανότατα τελευταίο του αγώνα ως παίκτης της Ρεάλ.

«Δεν είναι ότι δεν θέλουμε, είναι ότι δεν μπορούμε» ήταν η ειλικρινής παραδοχή του Ζιντάν για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, η οποία το καλοκαίρι θα προχωρήσει σε μεγάλη ανανέωση του ρόστερ.

Λιονέλ ΜέσιΜπαρτσελόναποδόσφαιροΠάμπλο ντε ΜπλάσιςLa Liga