Αθλητισμός|20.05.2019 08:56

Παρί: Ο Μπαπέ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφής!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ηταν 21 Απριλίου όταν, μετά από ματς με την Μονακό στο οποίο σημείωσε χατ – τρικ, ο Κιλιάν Μπαπέ έβαζε τέλος στα σενάρια περί μεταγραφής του στην Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας σχετικά ότι «θα μείνω στην Παρί Σεν Ζερμέν και θα παρακολουθώ τους αγώνες της Ρεάλ του Ζιντάν ως θαυμαστής».

Ενα μήνα (παρά δύο μέρες) μετά, όμως, ο 20χρονος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν άλλαξε… τροπάριο και, για πρώτη φορά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την πρωταθλήτρια Γαλλίας!

«Ισως είναι η στιγμή να αναλάβω περισσότερες ευθύνες, ίσως στην Παρί Σεν Ζερμέν με μεγάλη χαρά ή ίσως σε ένα άλλο μέρος με ένα νέο πρότζεκτ» τόνισε ο Μπαπέ, προκαλώντας σαστιμάρα στον προπονητή του, Τόμας Τούχελ, αλλά και όσους βρέθηκαν στο γκαλά των βραβείων της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (UNFP).

Θα περίμενε κανείς ότι στην μεικτή ζώνη, λίγα λεπτά μετά, ο Μπαπέ θα προσπαθούσε να ρίξει τους τόνους. Ο νεαρός, όμως, επέμεινε στα λεγόμενά του, επισημαίνοντας σχετικά ότι «για εμένα, ήταν η στιγμή να το πω… Οταν λέω κάτι, το σκέφτομαι πρώτα. Θέλω να έχω περισσότερες ευθύνες. Αν είναι στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχει καλώς. Αν είναι αλλού, θα είναι αλλού για μια νέα πρόκληση».

Στην σκιά των δηλώσεών του, ο Μπαπέ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής της βραδιάς, αφού αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας (Ligue 1), καλύτερος νεαρός και, βεβαίως, ήταν μέλος της καλύτερης ενδεκάδας.

Μέχρι, πάντως, να απασχολήσει τα ΜΜΕ με την (πιθανή;) μεταγραφή του, ο Μπαπέ έχει έναν ακόμα στόχο: Να φτάσει ή να ξεπεράσει τον Λιονέλ Μέσι στην κούρσα για το «Χρυσό Παπούτσι», ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη.

Για να τα καταφέρει, βεβαίως, θα πρέπει να κάνει υπέρβαση στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος στην έδρα της Ρεμς (Παρασκευή 24/5, 22:05), αφού έχει 32 γκολ, έναντι 36 του Λιονέλ Μέσι.

Δεν πρόκειται, πάντως, να πέσει… αμαχητί ο «υπερηχητικός» άσος της Παρί, ο οποίος στην κορυφαία ενδεκάδα του Σαμπιονά είχε άλλους πέντε συμπαίκτες του: Τους κεντρικούς αμυντικούς Μαρκίνιος – Τιάγκο Σίλβα, τους μέσους Μάρκο Βεράτι – Ανχελ ντι Μαρία και τον επιθετικό Νεϊμάρ.

Τις υπόλοιπες πέντε θέσεις κατέλαβαν ο τερματοφύλακας Μάικ Μενάν (Λιλ), ο δεξιός μπακ Κένι Λαλά (Στρασβούργο), ο αριστερός μπακ Φερλάντ Μεντί (Λιόν), ο αμυντικός μέσος Τανζί Ντομπελέ (Λιόν) και ο επιθετικός Νικολάς Πεπέ (Λιλ).

ποδόσφαιροβραβείαμεταγραφέςΠαρί Σεν ΖερμένΚιλιάν Μπαπέ