Αθλητισμός|20.05.2019 15:43

Η Ρεάλ Μαδρίτης γίνονταν ρεζίλι και ο Μπέιλ γελούσε… (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το 2013, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν δίστασε να δώσει 101 εκατομμύρια ευρώ στην Τότεναμ (επισήμως, κατά τι λιγότερα), για να φορέσει στα λευκά τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Ουαλός ακραίος επιθετικός καλούνταν να γίνει σούπερ σταρ στην «Βασίλισσα» και, σε βάθος χρόνου, να αντικαταστήσει ως ηγέτης τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν αυτός θα αποχωρούσε.

Αυτό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο Μπέιλ δεν ανταποκρίθηκε, ούτε στο ελάχιστο, στις προσδοκίες του Πέρεθ. Επηρεασμένος από νέους τραυματισμούς, αλλά και δείχνοντας «λίγος» ως «αντί – Κριστιάνο», ο Ουαλός έμεινε στα 14 γκολ και τις έξι ασίστ (σε 42 παιχνίδια), στην πιθανότατα τελευταία του σεζόν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έφυγε γιατί, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος δεν εισάκουσε το αίτημά του να κρατήσει τον Κριστιάνο και να πουλήσει τον Μπέιλ, δεν υπολογίζει ξεκάθαρα τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί «ξένο σώμα» εδώ και καιρό.

Είναι χαρακτηριστικό πως, στο τελευταίο ματς της σεζόν, στο οποίο η Ρεάλ πρόσθεσε άλλη μια τραγική εμφάνιση και γνώρισε την 18η (!) ήττα της (εντός έδρας 0-2 από την Μπέτις), ο Μπέιλ εντοπίστηκε από τις κάμερες να κάνει πλάκα με τον Τόνι Κρόος.

 

Εφόσον δεν προκύψει κάποια ανατροπή τις επόμενες εβδομάδες, ο Μπέιλ θα αποχωρήσει από την Ρεάλ με 102 γκολ – 64 ασίστ σε 231 παιχνίδια, έχοντας κατακτήσει 13 τίτλους: τέσσερα Champions League (καθοριστικός στο πρώτο και στο τελευταίο), ένα πρωτάθλημα, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης, τρία Μουντιάλ Συλλόγων, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

 

Ρεαλ ΜαδρίτηςποδόσφαιροΓκάρεθ Μπέιλ