Αθλητισμός|07.02.2026 19:35

Σαρωτικός ο Παναιτωλικός στην έδρα της ΑΕΛ, πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη της παραμονής

Newsroom

Επιβλητικό πέρασμα έκανε απ' τη Λάρισα ο Παναιτωλικός επικρατώντας με 4-1 της ΑΕΛ για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Σε ένα ματς-τελικό για τη μάχη της παραμονής η ομάδα του Αγρινίου, έβγαλε αντίδραση έπειτα από έξι σερί ήττες και σε ένα απ' τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν, έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του στο γήπεδο Το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου πήρε βαθιά «ανάσα» και παράλληλα έβαλε ξανά σε... περιπέτειες τη θεσσαλική ομάδα, που μετρούσε τρεις σερί νίκες (και πέντε παιχνίδια αήττητη) και έδειχνε να ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα Καναρίνια αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό, με κεφαλιά του Μπάτζι. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ξανά στο 23΄ με δυνατό αριστερό σουτ του Εστεμπάν, ο οποίος λίγο πριν είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Μαυρία.

Οι Βυσσινί αντέδρασαν στο 31΄ και μείωσαν το σκορ, με τον Γκάρατε να στέλνει τη μπάλα σε κενή εστία, μετά από σουτ του Πέρες που σταμάτησε στο δοκάρι του Κουτσερένκο. Την ώρα που η ΑΕΛ πίεζε για να ισοφαρίσει, δέχθηκε ένα καθοριστικό «χτύπημα» στο φινάλε του ημιχρόνου, με τον Ρόσα να «γράφει» το 1-3 με πλασέ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 73΄, όταν ο Σμυρλής «σφράγισε» οριστικά την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του Αγρινίου.

ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Αναγνωστόπουλος, Μασόν, Ολαφσον, Παντελάκης (46΄ Σίστο), Φερίγκρα, Μπατουμπινσικά, Σουρλής (12΄ Ναόρ), Πέρες (61΄ Μούργος), Γκαράτε (61΄ Πασάς), Σάγκαλ, Τούπτα (78΄ Νγκόι)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μαυρίας (16΄ Εστεμπάν), Γκράναθ, Σιέλης, Μανρίκε, Μπουχαλάκης, Σατσιάς, Μάτσαν (81΄ Μπρέγκου), Λομπάτο (67΄ Αλεξιτς), Ρόσα (46΄ Σμυρλής), Μπάτζι (81΄ Γκαρσία)

Παναιτωλικόςειδήσεις τώραΑΕΛSuperLeague