Αθλητισμός|20.05.2019 18:42

ΑΕΚ: Φουλ για Βράνιες, ρίχνει τόνους για Αραούχο και εξτρέμ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στον Μάιο, στην ΑΕΚ επιχειρούν να κλείσουν γρήγορα κάποιες μεταγραφικές προσθήκες για να συμβάλουν στην αναστροφή του κλίματος. Πρώτος στόχος – και πλέον εφικτός – φαίνεται πως είναι ο Ογκνιεν Βράνιες. Η ΑΕΚ περιμένει την τελική στάση που θα ακολουθήσει η Αντερλεχτ, προσδοκώντας σε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Η ΑΕΚ ποντάρει στο αδιέξοδο των Βέλγων, που έχουν έναν ποδοσφαιριστή που δεν θέλουν και κοστίζει περί τις 800.000 ευρώ ετησίως. Συν τοις άλλοις, ο Βράνιες έχει καταστήσει σαφές, ότι θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ καθώς θεωρεί ότι είναι η καλύτερη επιλογή για αυτόν για επανεκκίνηση στην καριέρα του. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη λύση για στόπερ που υπάρχει.

Οσον αφορά τον Αραούχο, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας έκανε λόγο για απόκτηση του μέσω αγοράς, με απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνει πως επιχείρησε την επιστροφή του Αργεντινού μέσω πρότασης δανεισμού, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις, ποντάροντας στην επιθυμία του Αραούχο.

Για τα άκρα, στην ΑΕΚ αρέσουν οι Πέτερσον και Ματσίς, αλλά είναι δύσκολες περιπτώσεις. Για τον Σουηδό αξιώνει 2,5 εκατ. ευρώ η Χέρακλες, ο Ματσίς δεσμεύεται με την Κάντιθ και σε περίπτωση ανόδου της στην Primera Divizion, θα παραμείνει εκεί. Συνολικά ο Βενεζουελάνος που ανήκει στην Ουντινέζε, έχει ως προτεραιότητα την παραμονή στην Ισπανία.

Η ΑΕΚ έχει ενδιαφερθεί και τον Μαϊκέλ Μέσα (Ισπανός, 28 ετών, κεντρικός χαφ) της Λας Πάλμας. Επιλογή του Χιμένεθ, μέσω του οποίου είχε αποκτηθεί από τους νησιώτες το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα έναρξη συζητήσεων με της Λας Πάλμας. Αναμονή υπάρχει και για τον Μαρκ Γκουάλ (23 ετών, Ισπανός επιθετικός και ακραίος, δανεικός από τη Σεβίλλη στη Ρεάλ Σαραγόσα), αλλά και τον Σάμουελ Ογιούσου (23 ετών, Γκανέζος, ανήκει στη σερβική Τσουκαρίτσκι).

Σε ό,τι αφορά τον Ντιένγκ (21 ετών, αμυντικός χαφ από το Μάλι) είναι περίπτωση που εξετάζεται από την ΑΕΚ, υπάρχει πρόσφορο έδαφος, αλλά υπάρχει ζήτημα με τις διαρκείς διοικητικές αλλαγές στην ομάδα όπου ανήκει.

Σέρχιο ΑραούχοΌγκνιεν ΒράνιεςποδόσφαιροΑΕΚ