Αθλητισμός|20.05.2019 20:15

ΠΑΟ - Ολυμπιακός: Κοτόπουλα, λευκές πετσέτες και 20-0 σε ένα ντέρμπι που δεν άρχισε ποτέ (pics)

Newsroom

Το... μυστήριο λύθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (20/5) όταν ο Ολυμπιακός ενημέρωσε επισήμως την Αστυνομία ότι δεν θα δώσει το «παρών» στο απογευματινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ της Basket League. Η απόφαση ουσιαστικά είχε ληφθεί από την ΚΑΕ Ολυμπιακός από το περασμένο σαββατοκύριακο και με τη σύμφωνη γνώμη της Θύρας 7.

Το «ερυθρόλευκο» σλόγκαν «μέχρι τέλους» επιβεβαιώθηκε με τον Ολυμπιακό να μην κατεβαίνει στη μάχη με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Επί της ουσίας, η διοίκηση Αγγελόπουλου, που παράλληλα «τρέχει» έναν δικαστικό αγώνα στο ΑΣΕΑΔ αναζητώντας δικαίωση, επέλεξε τη... λύση της Α2 κατηγορίας (εκτός κι αν στην πορεία βρεθεί κάποια φόρμουλα παραμονής). Στην παρούσα φάση πάντως, οι «Ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στον γκρεμό με άγνωστες συνέπειες...

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός κατέβηκε κανονικά στο ΟΑΚΑ σαν να επρόκειτο να γίνει το τζάμπολ στις εφτά το απόγευμα. Οι «πράσινοι» έκαναν προθέρμανση και ο κόουτς της ομάδας Ρικ Πιτίνο έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό του στις άδειες κερκίδες προσθέτοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στο... βιβλίο της παρουσίας του στο ελληνικό μπάσκετ.

Αργότερα πράγματι έγινε τζάμπολ. Μόνο που αντίπαλοι τέθηκαν δύο... Παναθηναϊκοί καθώς οι παίκτες του «τριφυλλιού» έπαιξαν ένα οικογενειακό διπλό μπροστά στους περίπου 300 φιλάθλους οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ τραγουδώντας συνθήματα και ανάβοντας καπνογόνα. Και για την... ιστορία οι πράσινοι νίκησαν τους άσπρους με 79-75!

Λίγο παραδίπλα, στον πάγκο, όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κάθονταν οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού, κάποιος άφησε ένα κοτόπουλο (!), ενώ στις εξέδρες κρεμάστηκαν τρία πανό με αιχμές κατά των «ερυθρόλευκων».

Μέχρι κι η μασκότ του Παναθηναϊκού, ο mr. Green πόζαρε με τα κοτόπουλα κρατώντας μια λευκή πετσέτα...

Ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ από την πρώτη στιγμή παρακολουθώντας όλα όσα έγιναν εντός και πέριξ του γηπέδου.

Μετά την ολοκλήρωση του διπλού με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε: «Εδώ κανονικά έπρεπε να έχει 20.000 κόσμο, να χαρούμε όλοι έναν ωραίο αγώνα. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει ποδόσφαιρο. Εκεί γίνονται εγκλήματα και υπάρχει ατιμωρησία. Στο μπάσκετ υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί. Όταν κάποιους τους καταστρατηγεί, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Ελπίζω να μην βρεθεί κανένας που θα προσπαθήσει να τα αλλάξει, γιατί θα μας βρει όλους απέναντί του».

Δεν πέρασε αρκετή ώρα και το ιστορικό φύλλο αγώνα που ρίχνει τον Ολυμπιακό στην Α2 έκλεισε με σκορ 20-0 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο επίλογος γράφτηκε στις 19.20 με μια λιτή αναφορά στο φύλλο αγώνα: ««Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της Α' Ομάδας Παναθηναϊκός Α.Ο με σκορ 20-0 λόγω μη προσέλευσης της Β' Ομάδας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ. Το φύλλο αγώνος έκλεισε 19.20»...

Δείτε το φύλλο αγώνα:

Η συνέχεια είναι βέβαιο πως θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες και το καλοκαίρι αναμένεται θερμό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον...

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςBasket Leagueμπάσκετ