Αθλητισμός|20.05.2019 23:19

Αρης: Οι επιταγές της UEFA για την ανακαίνιση του «Κλεάνθης Βικελίδης»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Μεγάλος όγκος δουλειάς περιμένει τους ανθρώπους του Αρη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του «Κλεάνθης Βικελίδης» σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA, προκειμένου να δοθεί άδεια διεξαγωγής αγώνων και για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Ιταλό επιθεωρητή σταδίων Danilo Falicchione , που συνοδευόταν από τον Βαγγέλη Μαχαίρα του τμήματος διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ, βρέθηκε από τις δέκα το πρωί στο γήπεδο του Αρη και μέχρι αργά το απόγευμα επιθεώρησε όλους τους χώρους.

Οι παρεμβάσεις και οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολλές σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ασφάλεια των θεατών, ενώ επισημάνθηκαν βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για την πρόσβαση των θεατών στο γήπεδο, τις εισόδους σε όλες τις Θύρες, τις τουαλέτες ανδρών-γυναικών σε όλες τις Θύρες, ιατρεία σε κάθε κερκίδα και εξόδους κινδύνου. Το γήπεδο θα βαφτεί και θα φρεσκαριστεί εσωτερικά και εξωτερικά. Στα αποδυτήρια θα βελτιωθούν όλοι οι χώροι, όπως και στο ιατρείο του γηπέδου, στην αίθουσα ντόπινγκ κοντρόλ, στο γραφείο του παρατηρητή της UEFA και στο γραφείο διαιτητών, αλλά και στην αίθουσα τύπου, που θα πρέπει να έχει χωρητικότητα 50 θέσεων. Οι άνθρωποι της UEFA επιθεώρησαν ακόμη τα νέα δημοσιογραφικά θεωρεία στη θύρα 9, συζήτησαν για το οξύ πρόβλημα με το πάρκινγκ και ενημερώθηκαν για τις νέες θέσεις VIP στην κεντρική Θύρα 7.

Τα συνεργεία πλέον θα δουλεύουν ασταμάτητα ώστε μέχρι και τις 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Στις αρχές του Ιουλίου η UEFA θα επιστρέψει για νέα επιθεώρηση και μέχρι τότε θα ενημερώνεται ανά τακτά διαστήματα για την πρόοδο των εργασιών από τους ανθρώπους του Αρη.

Την ΠΑΕ Αρης εκπροσώπησαν ο διευθυντής γραφείων Αντώνης Τσαλουχιδης, ο  υπεύθυνος επικοινωνίας Παντελής Ζουμπούλης και ο υπεύθυνος των έργων Βαγγέλης Παντζαρτζίδης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση της UEFA με τον υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας, Βαγγέλη Μουρτζίνο, για τα μέτρα τάξης στα ευρωπαϊκά ματς και ειδικά σε ότι αφορά τους φιλοξενούμενους οπαδούς.

Πέθανε ο παλαιότερος πρόεδρος Ιωάννης Χολέβας

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Χολέβας, ο παλαιότερος εν ζωή πρόεδρος του Αρη. Σπούδασε νομικά, έκανε καριέρα ως Ακαδημαϊκός, καθηγητής στην Ανωτάτη Βιομηχανική Θεσσαλονίκης, πρύτανης στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς, με πλούσιο συγγραφικό έργο. Είχε διατελέσει πρόεδρος του Αρη τη σεζόν 1959-60 και αργότερα την περίοδο 1963-64. Το 2001 τιμήθηκε για την προσφορά του από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Αρη, ενώ είχε παραστεί στον εορτασμό των 101 χρόνων του Αρη και είχε βραβευτεί από τα χέρια του ρέκορντμαν του συλλόγου, Ντίνου Κούη.

Η ΠΑΕ Αρης σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιωάννη Χολέβα, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 χρόνων.

Ο Ιωάννης Χολέβας διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου μας τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη (23/05), στις 12:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

Κλεάνθης ΒικελίδηςΑρηςποδόσφαιροUEFA