Αθλητισμός|21.05.2019 10:06

Εμερι: «Ο Μπαπέ ήθελε να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης»

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το καλοκαίρι του 2017, η Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποίησε διπλό μεταγραφικό «μπαμ». Πρώτα έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών, δίνοντας 222 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα για τον Νεϊμάρ.

Και, λίγες εβδομάδες αργότερα, έκλεισε και τον Κιλιάν Μπαπέ, το νέο «παιδί – θαύμα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, συμφωνώντας με την Μονακό να τον πάρει «δανεικό» με υποχρεωτική οψιόν αγοράς, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ντριμπλάρει (νόμιμα) το Financial Fair Play της UEFA.

Τότε, όμως, ο παίκτης που τώρα αναστάτωσε την Παρί με τις δηλώσεις περί πιθανής αποχώρησης, είχε ως πρώτη του επιλογή την Ρεάλ Μαδρίτης, παρ’ ότι μετέπειτα δημοσιεύματα τον ήθελαν να λέει «όχι» στην «Βασίλισσα», επειδή δεν έβλεπε πως θα ήταν βασικός, σε μια επιθετική τριάδα με Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Γκάρεθ Μπέιλ.

«Ο Μπαπέ ήθελε να πάει στην Ρεάλ» δήλωσε κατηγορηματικά στην εκπομπή «El Larguero» του ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού «Cadena Ser» ο Ουνάι Εμερι, νυν προπονητής της Αρσεναλ και τότε τεχνικός της Παρί.

«Μίλησα με τον πατέρα του για να αποφασίσει να παραμείνει στην Γαλλία, για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Ηθελε να διαλέξει την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ είχε και την επιλογή της Μπαρτσελόνα. Πήγαινε με κλειστά τα μάτια στην Ρεάλ, αλλά όλοι μαζί καταφέραμε να τον πείσουμε στο Παρίσι ότι είναι ένα πρότζεκτ για την Γαλλία. Καταφέραμε να μείνει εκεί και μετά έπρεπε να υπάρξουν τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα, κάτι που έκανε η Παρί» συμπλήρωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Ενοχλημένος με τον Τούχελ

Η Παρί εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωσε για την παραμονή του Μπαπέ και την επόμενη σεζόν, επισημαίνοντας ότι «πολύ στενοί δεσμοί ενώνουν Παρί Σεν Ζερμέν και Κιλιάν Μπαπέ μετά από δύο χρόνια και η κοινή ιστορία θα συνεχιστεί την επόμενη σεζόν».

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο 20χρονος επιθετικός είναι ενοχλημένος επειδή ο Νεϊμάρ βγάζει τα διπλάσια από αυτόν (!) και νιώθει πως δεν αναγνωρίζεται η προσφορά του, ενώ φέρεται ενοχλημένος και με τον προπονητή του, Τόμας Τούχελ.

Ο λόγος; Ο Γερμανός, προφανώς για να τον ξεκουράσει, τον άφησε εκτός από τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Στρασβούργο και Ναντ, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες του να κατακτήσει το «Χρυσό Παπούτσι», ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη.

Μια αγωνιστική πριν από το τέλος της Ligue 1, ο Μπαπέ έχει 32 γκολ και, στο εκτός έδρας ματς με την Ρεμς (Παρασκευή 24/5, 22:05), χρειάζεται τέσσερα ή πέντε τέρματα για να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει τον πρώτο στην λίστα, Λιονέλ Μέσι (36), ο οποίος δεν έχει να δώσει άλλο παιχνίδι.

ποδόσφαιροΚιλιάν ΜπαπέΡεαλ ΜαδρίτηςμεταγραφέςΠαρί Σεν Ζερμέν