Formula 1: Σοκαριστικό ατύχημα για τον Μαξ Φερστάπεν στην Αυστραλία - Θα ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα
NewsroomMε τους χειρότερους οιωνούς άρχισε το νέο πρωτάθλημα της Formula 1 για τον Μαξ Φερστάπεν, τη Red Bull και γενικότερα για τους νέους κανονισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.
Στο Albert Park, στον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν, οι κατατακτήριες δοκιμές εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τον Ολλανδό τετράκις πρωταθλητή. Κατά τη διάρκεια του Q1 ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της Red Bull RB22 στο τέλος της κεντρικής ευθείας, όταν το μονοθέσιο παρουσίασε ένα ασυνήθιστο γλίστρημα της ουράς στο φρενάρισμα. Η Red Bull κατέληξε στην αμμοπαγίδα και σταμάτησε πάνω στις μπαριέρες, γεγονός που έβαλε πρόωρο τέλος στην προσπάθειά του στις κατατακτήριες.
Ο Φερστάπεν ευτυχώς δεν τραυματίστηκε καθώς η αμμοπαγίδα και μεγάλη απόσταση μέχρι τις μπαριέρες μείωσαν αισθητά την ταχύτητα τη στιγμή της πρόσκρουσης. Βγήκε απ' το μονοθέσιό του δείχνοντας να πονάει λίγο στα χέρια, αλλά επέστρεψε στο pitlane με μηχανή, δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Το περιστατικό προκάλεσε άμεσα κόκκινη σημαία, με τη διαδικασία του Q1 να διακόπτεται στα 7:29 πριν από τη λήξη της περιόδου. Μέσω της ραδιοεπικοινωνίας ο Φερστάπεν εμφανίστηκε εμφανώς εκνευρισμένος, αναφέροντας πως «το αυτοκίνητο απλώς μπλόκαρε τον πίσω άξονα. Φανταστικά!», σχολιάζοντας ειρωνικά την κατάσταση.
Λίγα λεπτά αργότερα το μονοθέσιο της Red Bull απομακρύνθηκε από την αμμοπαγίδα και η διαδικασία των κατατακτηρίων συνεχίστηκε κανονικά. Για τον Ολλανδό, ωστόσο, η ζημιά είχε ήδη γίνει, καθώς θα αναγκαστεί να εκκινήσει από την τελευταία θέση στο κυριακάτικο Grand Prix της Μελβούρνης.
- Αγγελική Νικολούλη στο ethnos.gr: «Αν άφηνα τον φόβο να με σταματήσει, τότε θα είχε νικήσει το σκοτάδι»
- Νέες απειλές Τραμπ στο Ιράν: «Θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά σήμερα» - «Δεν παραδινόμαστε» λέει η Τεχεράνη
- Ράλι ανόδου στις τιμές πετρελαίου: Σε τροχιά ιστορικού υψηλού λόγω του πολέμου στο Ιράν - Τι εκτιμούν οι αναλυτές
- Aσημένιος o Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης