Αθλητισμός|22.05.2019 00:02

Παναθηναϊκός: Η «φωτιά» με Ινσούα που «έσβησε» πολύ γρήγορα!

Κώστας Γουλής

Είναι ξεκάθαρο εδώ και αρκετές εβδομάδες πως η «κανονικότητα» ως προς το οικονομικό σκέλος και τις πληρωμές στον Παναθηναϊκό έχει αρχίσει να «μπάζει» πολλά νερά. Αφενός διότι έπεσε μεγάλο βάρος στις πληρωμές των διακανονισμών για την αδειοδότηση και τα 2,6 εκατ. € που δαπανήθηκαν συνολικά στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου πήγαν... πίσω όλες τις υπόλοιπες πληρωμές κι αφετέρου, διότι η «ρευστότητα» του Γιάννη Αλαφούζου, στην παρούσα φάση είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Η όλη κατάσταση πάντως άρχισε να «ακουμπάει» ολοένα και πιο έντονα και τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες, λίγο έλειψε να ανάψει μία μικρή «φωτιά» με τον Εμάνουελ Ινσούα, η οποία ωστόσο, «έσβησε» πολύ γρήγορα, διότι ο «εσωτερικός μηχανισμός» της ΠΑΕ, έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά. Εν αντιθέσει με την περσινή χρονιά, που από ένα σημείο και μετά είχε χαθεί η… μπάλα και το «τριφύλλι» κινδύνευε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσει τα πιο ακριβά περιουσιακά του στοιχεία.

Πριν λίγες εβδομάδες λοιπόν, η πλευρά του Ινσούα έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ζητώντας να πληρωθεί το υπόλοιπο 60% της δόσης Φεβρουαρίου που οφειλόταν στην πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών (σε όλους τους ξένους και σε αρκετούς ακόμη Έλληνες). Η διοίκηση του Παναθηναϊκού αντέδρασε άμεσα και ένα 48ωρο μετά διευθέτησε το θέμα, με εξόφληση της δόσης Φεβρουαρίου προς τον Αργεντινό, υπό το… φόβο μίας πολύ πιο «ακραίας» κίνησης απ’ την πλευρά του. Ο Ινσούα πάντως, όπως διαρρέεται κι απ’ την πλευρά του, δεν είχε (και δεν έχει) στο μυαλό του σκέψεις προσφυγής. Και πολύ απλά προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση μόνο και μόνο για να διασφαλίσει τα χρήματά του.

Τον ίδιο δρόμο (εξώδικο) σκέφτονται κι ορισμένοι ακόμη παίκτες της ομάδας, αν και οι περισσότεροι θα περιμένουν και τη σημερινή κουβέντα που θα γίνει την τετάρτη (22/5) με τον Νταμπίζα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας προπόνησης της σεζόν. Εκεί όπου ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» θα ενημερώσει αναλυτικά για το πλάνο πληρωμών και το πότε θα εξοφληθεί το υπόλοιπο 60% της καθυστερημένης δόσης.

Επιστρέφοντας στον Ινσούα, τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν δημοσιεύματα από την Αργεντινή για έντονο ενδιαφέρον της Εστουδιάντες του Γκαμπριέλ Μιλίτο. Οι πληροφορίες του «ethnos.gr» εντούτοις, αναφέρουν πως ο σύλλογος της Αργεντινής δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προσεγγίσει ούτε καν τα μισά της ρήτρας που έχει στο συμβόλαιό του ο 27χρονος μπακ (2 εκατ. €, που «μοιράζονται» σε Παναθηναϊκό και Ουντινέζε), ενώ κι ο παίκτης -παρά το εξώδικο- δεν έχει τάσεις… φυγής, αλλά θέλει να μείνει στο «τριφύλλι». Εν αντιθέσει με τον περσινό Μάιο, όπου ο Αργεντινός «ψαχνόταν» για να αποχωρήσει κι ο Νίκος Νταμπίζας κατάφερε να του αλλάξει γνώμη και να τον κρατήσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, έπειτα από άπειρες ώρες συζητήσεων…

Εμάνουελ ΙνσούαSuperLeagueποδόσφαιροΠαναθηναϊκός