Αθλητισμός|11.11.2018 22:12

Super League: Ορθιος ο ΠΑΟ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο -6 ο Ολυμπιακός

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη όχι μόνο στάθηκε όρθιος στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά λίγο έλειψε να φύγει με σπουδαίο διπλό από το Φάληρο.

Οι «πράσινοι» που έπαιξαν έξυπνα, περιμένοντας τους «ερυθρόλευκους», δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε γκολ.

Στο β' μέρος, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς βγήκαν αποφασισμένοι να πάρουν αυτό που ήθελαν, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Εργκους Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος, σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτάρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Σα για να βάλει το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ (61').

Από εκείνο το σημείο, το γήπεδο άρχισε να... γέρνει. Ο Ολυμπιακός πίεσε αφόρητα για να ισοφαρίσει, έκλεισε τον Παναθηναϊκό στα καρέ του, προσπαθώντας κυρίως με ανορθόδοξο τρόπο και σέντρες από τα 30 και τα 40 μέτρα. Η εξέδρα έβραζε κι έσπρωχνε, ο Κότσαρης που έκανε αναγκαστικό ντεμπούτο μπαίνοντας ως αλλαγή στο θέση του Διούδη έκανε σπουδαία απόκρουση σε φάουλ του Λάζαρου, είδε το δοκάρι να σταματάει τους γηπεδούχους σε προβολή του Σισέ, όμως στο τέλος, το έφαγε, σε μια φάση που έφερε ευθύνη.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Σισέ έπαιζε δεύτερο σέντερ φορ για περίπου 20 λεπτά, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να τελειώσουν τις φάσεις. Τελικά, ο υψηλόσωμος στόπερ, εκμεταλλεύτηκε την μοναδική ίσως φάση που ο Ολυμπιακός έβαλε κάτω τη μπάλα και την έπαιξε σωστά, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 95'.

Βέβαια, αυτό δεν ήταν αρκετό για την εξέδρα, η οποία γιουχάρισε τους γηπεδούχους, καθώς τους βλέπει να μένουν ολοένα και πιο μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι είχε εννιά λεπτά καθυστερήσεις, καθώς ο Σωκράτης Διούδης τραυματίστηκε σοβαρά σε μια σφοδρή σύγκρουση με τον Μπίμπρας Νάτχο κι έφυγε καταχειροκροτούμενος με φορείο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο γήπεδο για ενδελεχείς εξετάσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπουχαλάκης (63' Μάνος), Νάτχο (77' Καμαρά), Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Ομάρ, Χασάν (λ.τρ. Λάζαρος), Κούτρης, Βούκοβιτς, Ποντένσε και Παπέ Σισέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (53' λ.τρ. Κότσαρης), Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (71' Μουνιέ) Κουρμπέλης, Μαυρομάτης (73' λ.τρ. Πούγγουρας), Κάτσε και Κουλιμπαλί.

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςSuper League 1